Početna
Četvrtak, 24.Svibnja 2018 (19:41:59) - Godina:16

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Ayurveda - prirodan i jednostavan put do zdravlja - Vaidya dr. Adwait Tripathi
Free Poreč MTB Tours: kroz porečke šume, vinograde i maslinike

Obnova bolnice prim. dr. Martin Horvat u Rovinju

Istra, 16.02.2017. (10:02)

Prijemni ured i prostori Poliklinike Bolnica za ortopediju i rehabilitaciju prim. dr. Martin Horvat u Rovinju temeljito su obnovljeni. Ukupno je oko 264 tisuća kuna utrošeno na soboslikarske radove, sanaciju oluka, instalaciju internetske linije i uvođenje video nadzora. Kupljena je oprema za kontrolu zračenja rendgena, kontejneri za sterilizaciju te namještaj i oprema za urede i čekaonicu.

-Prijemni ured je prva točka kontakta sa našim pacijentima i bitno je da bude lijepo i funkcionalno uređen. Kupili smo novi namještaj i računala za djelatnike kako bi u čistom i elegantnom prostoru mogli što bolje raditi i dočekati pacijente. Također, svojim gostima želimo čekanje na preglede učiniti što ugodnijim, pa su za čekaonicu kupljene nove sjedalice i kauči te su instalirani klima, LCD televizor i slobodni bežični pristup Internetu“, napominje ravnatelj dr. sc. Marinko Rade.

No, to nije sve, jer u bolničkom prizemlju upravo testiraju novi sustav LED rasvjete, kojim planiraju uštedjeti i do 67 posto električne energije u odnosu na fluorescentnu rasvjetu.

-Ugrađeni sustav predstavlja sam vrh rasvjete glede energetske učinkovitosti. Osim toga, nova rasvjeta ima iznimno dug vijek trajanja, čime se troškovi održavanja svode na minimum, kaže ravnatelj Bolnice dr. sc. Marinko Rade, jer rasvjetom upravlja složeni sustav senzora koji putem elektroničke obrade automatski, bez ljudskog upravljanja, optimalno dozira svjetlo prema količini vanjskog prirodnog svjetla i prisutnosti osoba u prostoru u bilo kojem dijelu dana.

Paralelno se obnavljaju i bolnički odjeli, bolesničke sobe s 85 kreveta na oba kata u glavnoj zgradi, gdje radovi traju od studenog prošle godine. Tu će se investirati oko 800 tisuća kuna. Uz kompletnu sanaciju i ličenje zidova i stropova, mijenja se vanjska stolarija, postavlja novi sustav signalizacije za pacijente, također inovativan, te uvodi internetska veza koju će putem Wi-Fi mreže moći koristiti i pacijenti. Bit će opremljene i ambulante za odjelne liječnike i medicinske sestre.

U sljedeće ljeto bolnica će ući sa značajno obnovljenim odjelima i poliklinikom, ali i suvremenom medicinsko-terapeutskom plažom, čija izgradnja i opremanje koštaju oko 2 milijuna kuna. Zajednička je to investicija Ministarstva turizma i Istarske županije. (dp)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Pogrebne usluge Silentium
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 4
Obrt za servis i prodaju vatrogasnih aparata
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina