Mob:
Početna
Nedjelja, 18.Ožujka 2018 (08:41:02) - Godina:16

Odaberite teme

Arhiva kolumni

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Posao u Tommyju!

Istra u proteklih mjesec dana iz EU fondova povukla 114 milijuna kuna

Istra, 16.02.2017. (09:32)

Istarski župan Valter Flego održao je jučer u sjedištu Istarske županije u Puli prijem za projektni tim koji je radio na projektu opremanja dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije Opće bolnice Pula.

Za spomenuti je projekt OB Pula dobila 38.4 milijuna kuna (99,9 posto ukupne vrijednosti investicije) bespovratnih sredstava iz EU fondova.

Prijemu su prisustvovali načelnik Županijske uprave Istarske županije Valerio Drandić, pročelnica UO za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Grozić-Živolić, pročelnica UO za međunarodnu suradnju i europske poslove Patricia Bosich, ravnateljica pulske bolnice dr. Irena Hrstić sa suradnicima, voditeljica Odsjeka za informiranje, međunarodnu suradnju i europske politike Grada Pule Kristina Fedel Timovski te viša stručna suradnica za međunarodne projekte iz Istarske županija Maša Mihelić.

-Samo u proteklih mjesec dana Istra je povukla 114 milijuna kuna iz EU fondova za Bolnicu, Sveučilište i revitalizaciju istarskih kaštela. Do sada smo uspješno realizirali čak 509 međunarodnih projekata, što je potvrda da znamo iskoristiti financijske mogućnosti koje nam pružaju vanjski izvori financiranja. Ovaj potonji bit će nam dodatni vjetar u leđa za nadolazeće razdoblje te će poslužiti kao odličan primjer kako nastaviti raditi, naglasio je župan Flego dodajući kako je važno već danas znati koji su nam prioriteti kako bi spremno dočekali natječaje za EU fondove.

Ravnateljica pulske bolnice dr. Irena Hrstić rekla je kako Bolnici sada predstoji veliki posao oko nabave opreme, jer je rok za provedbu projekta travanj 2018. godine. Podsjetila je i na vrijedan županijski projekt „Love Your Heart“, prvi projekt u Hrvatskoj koji sredstva iz EU fondova koristi za unapređenje zdravstvene preventive. Projektom je osnovan Centar za prevenciju kardiovaskularnih bolesti u Istarskim domovima zdravlja, prvi takav centar u Hrvatskoj.

Kako je rečeno tijekom prijema, realizacijom projekta opremanja dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije očekuje se bolja protočnost pacijenata i efikasnija obrada objedinjavanjem više dijagnostičkih postupaka u jednom danu. Time se skraćuje vrijeme od početka tegoba do postavljanja dijagnoza, smanjuju se liste čekanja, broj dana bolničkog liječenja i stopa bolovanja. (IŽ/dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Sabina travel - Poreč
Frigoservis Šime - Poreč - Kadumi
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda