Početna
Srijeda, 1.Ožujka 2017 (19:01:59) - Godina:15

Odaberite teme

Arhiva kolumni

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Vaidya dr. Adwait Tripathi u Poreču - Ayurveda

ORaH Istra: na izborima ukloniti stare političke kaste

Istra, 15.02.2017. (12:36)
ORaH Istra: na izborima ukloniti stare političke kaste
ORaH Istra: na izborima ukloniti stare političke kaste

Istarski ORaH je na prekjučerašnjoj konferenciji za novinare predstavio članove izabrane u središnja tijela stranke: potpredsjednicu Dragicu Pršo, potpredsjednika Glavnog foruma Ivana Iskru i člana Nadzornog foruma Sinišu Škabernu. Kao i protekle dvije godine, stranački su izbori provedeni prema principu jedan član-jedan glas, elektronskim i dopisnim putem.

Dragica Pršo izjavila je da lokalne izbore u istarskom ORaH-u vide kao novu šansu Istre za uklanjanje političke kaste koje već 26 godina sustavno koči razvoj u kojem bi svi građani trebali ravnopravno sudjelovati. Pozvala je birače da na izborima izaberu promjenu, nove ljude i drugačiju, održivu politiku. -Birajte odgovornost i programsku stranku, bez populizma i vječitih rasprava oko ideoloških pitanja, rekla je Pršo dodavši kako će ORaH na lokalnim izborima nastupiti samostalno ili u suradnji, ovisno o rezultatima pregovora sa drugim strankama.-Održivi razvoj je platforma za okupljanje stranaka koje se bave gospodarskim, ekološkim i temama vezanima uz ljudska prava i društvenu pravdu s nultom tolerancijom prema nepotizmu, korupciji i zapošljavanju prema stranačkim iskaznicama. Želimo i zaslužujemo Istru u kojoj će se zakoni provoditi, a ne biti samo mrtvo slovo na papiru, rekla je Dragica Pršo.

Ivan Iskra naglasio je da promjenu ne mogu provesti oni koji su u 26 godina rasprodali istarske resurse zbog svojih lobija, stranačkih i privatnih interesa, zanemarivši javni interes, a pritom su istovremeno poticali nepovjerenje prema državnoj razini kojoj su i sami jednim dijelom i pripadali.

Siniša Škaberna naglašava da se razvoj lokane zajednice, ali i cijele regije, događa kroz planiranje prostora i raspored novaca na određene projekte. Mnogo puta građani su prekratko i nedostatno uključeni u odluke o svojem životnom prostoru i svojoj budućnosti, a to su osnove demokratskog društva. Pitanje je obazire li se itko na to što građani žele? Rovinjski ORaH traži uspostavu mjesnih odbora u Rovinju, jer taj bogati i nagrađivani grad je jedini u Hrvatskoj bez ustroja MO koji su osnova bazne demokracije, tamo građani mogu izravno uticati na kreaciju svog životnog prostora, sudjelovati u oblikovanju budućnosti i kontrolirati potrošnju novca za projekte.

-Vrijeme je za novi i drukčiji put, stoga skrojimo zajedno održivu Istru s jednakim mogućnostima za sve njene građane i građanke, kažu u OraHu.

Čitanja 798.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
DiD Poreč - generalni zastupnik Allianz osiguranja i A-Z Fondovi
Dom obrtnika Poreč - računovodstvo, najam prostora, najam kongresne dvorane
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 4
Pogrebne usluge Silentium