Početna
Utorak, 23.Travnja 2019 (16:55:00) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Viendel - Digitalni marketing
OKOLO - tjedan kulture življenja u Poreču

Katalin Ladik: Zvuci "Bagat" mašine prevedeni u slike

Kultura, 15.07.2016. (12:14)
Katalin Ladik: Zvuci "Bagat" mašine prevedeni u slike
Katalin Ladik: Zvuci "Bagat" mašine prevedeni u slike

U sklopu ovogodišnjeg projekta „Umjetnik na odmoru“ koji se u Poreču održava već četvrtu godinu zaredom, u porečkom hotelu Valamar Riviera gostovala je istaknuta mađarska umjetnica Katalin Ladik.

Uz pisanje pjesama, Katalin stvara i zvučne pjesme te vizualnu poeziju, bavi se performans artom, piše i izvodi eksperimentalnu glazbu i audio drame. Istražuje jezik kroz vizualnu i vokalnu ekspresiju, kao i kroz pokret i geste. Njezini radovi su u mediju kolaža, fotografije, zvučnih zapisa, performansa i happeninga u urbanim i ruralnim okolinama.

Katalin Ladik: Zvuci "Bagat" mašine prevedeni u slike
Katalin Ladik:

Ova iznimno aktivna umjetnica, spisateljica i performerica inspirirana Porečom, odlučila je izvesti performans „Circe di Parenzo“. U oronulom ambijentu jednog porečkog dvorišta koje se čini u suprotnosti s ostalim dijelovima grada, Katalin je povezala vizualne partiture koje stvara već dugi niz godina sa svojim interesom za auditivna istraživanja glasa i pjevanja. Sjedeći za starinskom šivaćom mašinom marke „Bagat“, uz zvučnu podlogu koju ona proizvodi, Katalin je, uz pjesmu, prevodila zvukove šivaće mašine u vizualne partiture.

Vizualne partiture stvorene tijekom performansa će, zajedno s video dokumentacijom, biti izložene na izložbi „Umjetnik na odmoru“ koja se tradicionalno održava nakon projekta u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb. Tako će i zagrebačka publika imati priliku upoznati se s umjetničkim izričajem ove značajne umjetnice, kao i ostalih sudionika projekta. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Autowill - Proljetne uštede na svim modelima
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Frigoservis Šime - klima uređaji
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina