Početna
Utorak, 23.Travnja 2019 (16:54:56) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Viendel - Digitalni marketing
Max Petak

U Funtani svečano otvorena prva specijalizirana trgovina za off-road vozila

Poreština, 20.11.2004.
(Izvor:dp)
William Ukušić, organizator Istra Off-Road Challengea i dugogodišnji moto i autosportaš otvorio je trgovinu dijelovima i opremom za off-road terence i standardna 4WD vozila «4x4 performance parts».

Mala svečanost bez velike pompe održana je u subotu a gosti iz Hrvatske, Italije i Slovenije družili su se u ambijentu prodajnog salona nakon čega je događaj preseljen na veliku terasu gdje smo se svi zajedno počastili ukusnim «ćevapima» u izvedbi kulinarskog majstora Davora (vidi fotografije) te pićem.

Kao što postoji «tuning» za automobile, tako postoji i za terenska vozila, s time da je kod terenaca naglasak na izgledu (konfekciji) gotovo zanemariv a najveći se značaj pridaje kvaliteti i robusnosti dodatne opreme i dijelova. Najbolje se potreba za kvalitetom pokazala na nedavno uspješno organiziranom «Istra Off-Road Challengeu» gdje je svaki iole nekvalitetniji komad opreme jednostavno pucao pod naporom.

Nova trgovina u svom asortimanu ima gume, felge, dijelove za amortizaciju vozila, vitla za izvlačenje sa dodatnom opremom, blokade, rasvjetu («maglenke») itd. U Europi su ovakve specijalizirane trgovine relativno rijetke a u Hrvatskoj postoji još samo jedna takva, no ona je uglavnom usmjerena ka off-roadu.

Kako nam je vlasnik trgovine rekao, radi se o prvoklasnoj robi koja se uglavnom uvozi iz USA gdje je tradicija ovog sporta dugotrajna (već 30 godina) te gdje je taj sport i najpopularniji.

Trgovina je registrirana kao veleprodaja i maloprodaja i svojim će asortimanom pokrivati cijelu državu.

Koristeći ovu prigodu upitali smo gospodina Ukušića kakav je bio odjek nedavno završenog «Challgengea» u Tinjanu a evo što nam je on odgovorio:»Challenge smatramo vrlo uspjelim, učesnici su vrlo zadovoljni i velika će ih većina doći i sljedeće godine. Neke ekipe sa slabijim («mekšim») vozilima će odustati dok će se pojaviti neke nove. «Challenge» će sljedeće godine biti još žešći i «tvrđi» kako bi se uskladio sa upravo nastajućim EU Kupom u kojeg će odmah biti uvršten.

No, iako će «Challenge» biti teži od proteklih, na proljeće organiziramo «Istra adventure», što će zapravo biti druženje sa vozilima uz kampiranje u trajanju od 3 dana pa će i vozači «manje pripremljenih» vozila doći na svoje.»


Mobilna verzija članka

Oglasi

Autowill - Proljetne uštede na svim modelima
Cafe bar Soggiorno
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Porsche Istra
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...