Početna
Nedjelja, 19.Siječnja 2020 (14:12:04) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Legendarna Opelova 24 sata
Upisi u nove plesne tečajeve u Istri

Stiže nam peti Poreč DOX

Kultura, 23.10.2015. (08:06)
Ilustracija (sa prošlogodišnjeg Poreč DOX festivala)
Ilustracija (sa prošlogodišnjeg Poreč DOX festivala)

Ljubitelji dokumentaraca nestrpljivo očekuju drugi studenog, početak petog po redu Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Poreč DOX, najboljeg festivala sa najboljim izbornikom – Đelom Hadžiselimovićem.

A upravo je izbornik najbolje jamstvo da će porečka publika od ponedjeljka do subote imati što gledati, od otvorenja zakazanog za 2. studenog u 17 sati u foajeu porečkog kina pa do koncerta u subotu od 22 sata nadalje kad će publiku na Narodnom trgu (ili u Cafeu Del Mar ako bude kiše) zabavljati Funky disorder "Dj, Osobna!", a potom i "Jonathan" iz Rijeke.

U Off programu bit će prikazan 30-minutni film  redatelja Mladena Đakovića "Červar Porat-zaboravljeni biser", priča o gradu koji je nekad bio elitno mjesto za odmor i ponos bivše države. Rat i komplicirani vlasnički odnosi stvorili su od njega zapušteno ruglo koje su mnogi  zbjegavali. Kako je nastao Červar Porat i kako danas žive njegovi stanovnici, tema je ovog dokumentarnog filma.

Ni ovogodišnji PorečDOX ne može proći bez legendarnih afterpartyja u Caffe baru Corner.

Program festivala možete preuzeti ovdje 5. PorečDOX program i spremiti ga na svoje računalo/tablet/mobitel/štogod, a verziju za listanje imate ovdje.(dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Najslasniji burgeri u gradu
Frigoservis Šime - klima uređaji
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Porsche Istra