Po?etna
Subota, 29.Siječnja 2022 (00:25:59) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Semaforizacija raskršća - u Poreču do Božića zeleni val na 4 raskršća?

Poreština, 05.11.2004.
(Izvor:dp/ŽUC)
Već se neko vrijeme na raskršćima na potezu od LaCopa prema Žatiki odvijaju razne aktivnost a od prije nekoliko dana na Žatiki je počelo i kopanje.
Do sada su zamijenjeni svi semafori a primjećujemo da se kopa kolnički trak radi ugradnje senzora koji će tzv. "pametne" semafore voditi sa ciljem otvaranja prometa onim smjerom koji je opterećeniji prometom.
Sama logika upravljanja prometom nije baš "mačji kašalj" no za pretpostaviti je da će se obzirom na mali broj semafora uspjeti izvesti kvalitetno te da će nervoze vozača i potrebe da policajci po ljetnim vrućinama reguliraju promet na rubu padanja u nesvijest biti svedeni na minimum.
Primijetili smo i žuta tipkala za pješake kojima će se otvarati zeleno svjetlo a ta su tipkala barem prema izgledu puno robusnija u odnosu na one koje smo nekad imali (ako se itko toga više sjeća) na prvim "pametnim" semaforima kod LaCop-a a koji nisu izdržali nalete vandala.

Naš sugovornik iz ŽUC-a, gospodin Valter Macuka, ing. prometa, dao nam je do znanja da su radovi počeli 25. listopada ove godine te da bi trebali trajati do 6. prosinca, što znači da će sve skupa vjerojatno profunkcionirati za točno mjesec dana.
Cilj je tih radova (koji s PDV-om koštaju milijun i tristo tisuća kuna) da se postigne tzv. "zeleni val" na najfrekventnijoj cesti u Poreču.
Izvođač radova je zagrebačka tvrtka Fanos a kooperanti su: za građevinske radove Terakop iz Poreča te za elektromontažne radove TOMIDO d.o.o. iz Pule.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
Pogrebne usluge Silentium
Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Porsche Istra
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6