Početna
Ponedjeljak, 13.Srpnja 2020 (04:13:32) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Prirodna sredstva za čišćenje – zašto ih koristiti?

Zdravlje, 11.05.2015. (07:03) Piše: Conny Petö Đeneš

Znanstvena istraživanja upozoravaju na to da mnoga kemijska sredstva za čišćenje korištena u kućanstvu mogu narušiti zdravlje. Njihove aktivne tvari temelje se na fosfatima i sintetskim tenzidima koji izazivaju alergije i nadražuju kožu, loše utječu na imunitet te se povezuju sa astmom, ali i drugim oboljenjima.

Višegodišnja izloženost toksičnim sastojcima iz kemijskih sredstava za čišćenje poput klorina, natrijum hipoklorita, hipoklorita, petroleja, amonijaka, fenola, kresola, nitrobenzena i formaldehida, koji se najčešće nalaze u izbjeljivačima, sredstvima za poliranje drveta i metala, tekućinama za pranje stakla i sredstvima za dezinfekciju, mogu dovesti do ozbiljnih oboljenja, pada imuniteta i zagađenja okoliša, posebice vode.

Zagađena voda dovodi do pomora riba i vodenog svijeta, te životinja i biljaka koji žive uz zagađenu vodu.

Toksine u organizam unosimo udisajem, preko sluznica, kroz hranu i piće te kroz kožu. Zato je važno kakav zrak udišemo (što uključuje sredstva za čišćenje), što stavljamo u usta (paste za zube, vodice za ispiranje usta i sl.), kakvu hranu jedemo, što pijemo, što stavljamo na svoju kožu (kozmetika, odjeća – te kakvim je deterdžentima odjeća oprana).

Ekološki osviješteni sve se više okreću prirodi i njezinim proizvodima. Ekološki biljni i mineralni proizvodi ne štete organizmu niti okolišu, biorazgradivi su, nisu testirani na životinjama, ne sadrže fosfate niti agresivne mirise, blagi su za kožu, ugodna prirodna mirisa i vrlo djelotvorni.

Ljudi često misle da su prirodni proizvodi mnogo skuplji u odnosu na kemijske, ali tome nije uvijek tako. Npr. proizvodi marke Frosch dostupni su u skoro svim trgovinama, a cijena im ne odstupa od one kemijskih sredstava. Istražite malo, isprobajte i oduševiti ćete se rezultatima! Dajte šansu prirodi i tako unaprijedite svoje zdravlje i zdravlje prirode.

Frosch proizvodi

Frosch je cijenjeni ekološki brend prirodnih sredstava za čišćenje, baziranih na sastojcima kao što su ocat, limun, lavanda i soda. Na tržištu se pojavio prije 25 godina. Dio je njemačke inovativne tvrtke Erdal Werner & Mertz koja u Mainzu postoji više od 140 godina. Sa svojim kategorijama (Frosch, Erdal, Emsal) prisutna je u svim većim trgovačkim lancima kao što su DM, Kaufland, Plodine, Billa i drugi. Deterdžente za pranje rublja u Poreču možete pronaći samo u Müller trgovinama, dok je ostatak asortimana dostupan u navedenim trgovačkim lancima, ali i u nekim bolje opremljenim manjim trgovinama.

Proizvodi su podijeljeni u šest kategorija: sredstva za čišćenje, za pranje posuđa, za pranje rublja, zatim za pranje rublja posebno namijenjena za bebe, mirisni osvježivači prostorija i sapuni.

Cijene proizvoda prihvatljive su i ne razlikuju se znatno od cijene proizvoda ostalih marki.

Za svoja dostignuća u ekološkom i za okoliš prihvatljivom čišćenju, kompanija je dobila certifikat EMAS II, a 2010. godine Frosch je primio nagradu "Most Trusted Brand" – brend kojem kupci najviše vjeruju.

Također, Frosch je poznat i kao prvi brend koji je plasirao na tržište deterdžente za pranje posuđa bez fosfata (Aloe Vera, Sensitiv i Balzam citrus).

Više o Froschu možete pročitati ovdje, a na Facebooku možete pronaći i detaljnije opise proizvoda.

Ecover proizvodi

Ecover je poznata ekološka tvrtka koja već više od 30 godina proizvodi visokokvalitetna, učinkovita ekološka sredstva za čišćenje od biljnih i mineralnih sastojaka. Glavni pogoni nalaze se u Belgiji i Francuskoj. Proizvodi su podijeljeni u četiri kategorije: sredstva za čišćenje kuće, za pranje posuđa, za pranje rublja i sredstva za osobnu higijenu. Svi proizvodi su u biorazgradivim pakiranjima koja se mogu reciklirati, nisu testirani na životinjama te su proizvedeni u jedinstvenoj ekološkoj tvornici.

Ecover je proglašen počasnim članom u Global 500 Programu zaštite okoliša Ujedinjenih Naroda, te je savjetodavni član europskog Eco-label udruženja koje promovira proizvode neškodljive za okoliš.

Ecover proizvodi mogu se pronaći u svim Bio&Bio trgovinama, boljim biljnim ljekarnama, trgovinama zdrave hrane te u Müller trgovinama. Cijene i pojedinosti o proizvodima možete pogledati ovdje, a više o Ecoveru ovdje.

Idućeg tjedna čitajte o kozmetici, šminki, dezodoransima, pastama za zube – koliko je (ne) zdravo ono što stavljamo na kožu i sluznice. Prirodna kozmetika je rješenje.

Savjete opisane u ovom članku provodite na vlastitu odgovornost uz konzultaciju sa osobnim liječnikom.

Tekst napisala Conny Petö Đeneš, transpersonalna psihologinja, alternativna seksologinja i terapeutkinja prirodne medicine te voditeljica Centra Zdravlja HarmonijaMobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Scan4menu Poreč
HAK Auto-klub Poreč
Frigoservis Šime - klima uređaji
Porsche Istra