Početna
Nedjelja, 26.Ožujka 2017 (11:16:34) - Godina:15

Odaberite teme

Arhiva kolumni

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Edukativna radionica za iznajmljivače

Započinje Prometna učilica

Istra, 02.10.2014. (19:58)

Od 1. listopada (od 12 sati) do 30. studenoga 2014. godine (do 12 sati), uporabom „Prometne Učilice“, web alata za učenje i provjeru znanja iz prometnih propisa, provest će se šesto po redu natjecanje u poznavanju prometnih propisa za sve učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj.

Temeljem interesa učenika za sudjelovanjem i ostvarenih rezultata na dosadašnjim natjecanjima, Ministarstvo unutarnjih poslova i ove godine organizira natjecanje u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta i tvrtkom Moj Telekom d.o.o. iz Zagreba te uz podršku Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARnet. 

Cilj natjecanja je kroz povećanje razine poznavanja prometnih propisa i pravila, odnosno općenito povećanjem prometne kulture, smanjiti stradavanja djece i mladih u prometnim nesrećama.

„Prometna Učilica“ prilagođena je uzrastu djece od 1. do 8. razreda osnovne škole te kroz poučne sadržaje i pitanja za provjeru znanja obrađuje tri tematske cjeline - kretanje pješaka u prometu, vožnju biciklom i djecu putnike u i na vozilima, a od ove godine, kao novinu, i četvrtu cjelinu, opasnosti kretanja i igre uz željezničku prugu.

Na natjecanju će se bodovati pregled poučnih sadržaja „Prometne Učilice“, uspješnost u rješavanju vježbi te rezultati na deset ispita koje zadaje Ministarstvo unutarnjih poslova.

Za najuspješnije škole, razred, učenike i voditelja najboljeg razreda, kroz Nacionalni program sigurnosti cestovnog programa kojeg je Ministarstvo unutarnjih poslova nositelj osigurane su vrijedne i poticajne nagrade.

Preuzimanje: Pravila natjecanjaMobilna verzija članka

Oglasi

Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Pogrebne usluge Silentium
Mirtex International d.o.o.
HAK Auto-klub Poreč
DiD Poreč - generalni zastupnik Allianz osiguranja i A-Z Fondovi