Početna
Utorak, 11.Kolovoza 2020 (14:44:34) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Restoran Pentola Poreč

IMEDIS Biorezonantna terapija – Kvantna medicina

Zdravlje, 31.03.2014. (06:50) Piše: Conny Petö Đeneš

BRT ili biorezonantna terapija je prirodna terapija koja se služi čovjekovim osobnim elektromagnetskim vibracijama u dometu od 10 do 500.000Hz. Vibracije se uzimaju sa površine čovjekove kože i iz neposredne blizine tijela (morfogenetskog polja), odgovarajuće obrađuju i potom opet vraćaju osobi. Ona i aparat tijekom terapije čine zatvoreni energetski krug koji organizmu pruža mogućnost da svojom vlastitom životnom energijom ”nadvlada” bolest.

Budući da elektromagnetske vibracije dolaze u rezonancu sa strukturom organizma, utjecaj je moguć na staničnoj razini, kao i na razini organa, sustava organa i cijelog tijela. Glavna zamisao o upotrebi rezonance u medicini bazira se na ispravnom odabiru frekvencije i vrste elektromagnetskog utjecaja, pri čemu je moguće pojačati normalne (fiziološke) vibracije i ublažiti patološke, tako da biorezonantni utjecaj može biti usmjeren na oboje – neutralizaciju patoloških i obnovu poremećenih fizioloških vibracija.

Većinu prednosti treba dati varijacijama IMEDIS BRT-a koje su bazirane na odabiru frekvencije i iscjeljujućeg signala, koji ima povratnu spregu sa odgovarajućim bioelektričnim aktivnostima različito strukturiranih u normalnim fiziološkim uvjetima organizma.

Trenutno razlikujemo dva tipa terapije:

  • endogena BRT je terapija koja na posebni način obrađuje pacijentove osobne vibracije
  • egzogena BRT je terapija koja pomoću vanjskih signala dolazi u rezonancu sa pacijentovim organima i sustavima.

Prema potrebi, između pojedinačnih terapija, za vrijeme BRT prave se (zapisuju) biorezonantni preparati (remedije) u obliku kapi ili globula – odnosno homeopatski pripravci priređeni prema tijelu i osobnim energijama čovjeka koji je na terapiji, koje osoba uzima nakon ili između BRT terapija.

IMEDIS biorezonantna terapija (BRT) je korekcija tjelesnih funkcija koje su pod utjecajem elektromagnetskih oscilacija određenih parametara.

Metodičke preporuke Ministartsva Zdravstka Ruske Federacije:

№2000/47 "Bioresonance therapy" su službena osnova za kliničku primjenu ove metode. http://imedis.ru/pages/145

Djelotvornost biorezonantne terapije

IMEDIS BRT se pokazala vrlo učinkovita kod jačanja imuniteta, hormonalnih i metaboličkih disbalansa, tumora i cista, kardiovaskularnih oboljenja, astme, bronhitisa, autoimunih bolesti, intolerancije na hranu, glavobolja i nesanice, kod tretiranja pred i post operativnih stanja i još mnogo toga...

Ova terapija je učinkovita, bezbolna, potpuno bezopasna i primjenjuje se na bebama, maloj i velikoj djeci, mladima, zrelim ljudima i starcima. Ovu vrstu terapije osmisli su Rusi u IMEDIS centru u Moskvi.

IMEDIS CENTAR

IMEDIS ili Center of intellectual medical systems nalazi se u Rusiji, u Moskvi. Više od 15 god. radi na usavršavanju uređaja, softwarea i medicinskih metoda liječenja u području energo-vibracijsko-informacijske medicine, ujedinjujući mogućnosti moderne kompjuterske tehnologije sa posljednjim znanstvenim istraživanjima sa kraja XX stoljeća.

Energo-vibracijsko-informacijska medicina je utemeljena na konceptu integracije ljudskog organizma, npr. potreba za uzimanjem u obzir unutarnju povezanost između organa i sustava. Procesi energo-vibracijsko-informacijske izmjene su temelji funkcioniranja organizma. Organizam se smatra kompleksom samoorganizirajuće strukture, koja ima sve što je potrebno za održavanje homeostaze. Srž energo-vibracijsko-informacijske medicine je u aktiviranju prirodnih mehanizama, usmjerenih na obnavljanje i održavanje zdravlja. http://imedis.ru/en

Osnovni principi biorezonantne terapije i njezino djelovanje

U ljudskom organizmu te njegovom neposrednom polju nalaze se elektromagnetski valovi određenih frekvencija koje on emitira. Stanice i organi u ljudskom tijelu međusobno komuniciraju putem tih valova.

Osim "zdravih" frekvencijskih vibracija, postoje i one "bolesne". Te vibracije odraz su biokemijskih procesa koji se odvijaju u tijelu. IMEDIS BRT aparat prepoznaje te valove u dometu od čak 10 do 500000Hz.

Kvantna fizika nas uči da sve što vidimo tjelesnim očima jest odraz stanja energetskog polja. Kada ”izliječimo” energetsko polje automatski se uspostavlja stanje zdravlja u tijelu.

Kvantna fizika nas još uči da se materija ponaša i kao čestica (tvar) i kao val (vibracija). Dok klasična, alopatska biomedicina radi sa tvarnim aspektom našeg tijela, energo-vibracijska medicina (biorezonantna terapija, homeopatija, Bachova cvjetna terapija) rade sa njegovim valnim aspektom. Ukoliko promijenimo val (frekvenciju), mijenjamo i tijelo.

IMEDIS BRT aparat prepoznaje i prikuplja patološke ("bolesne") frekvencije, prerađuje ih (invertira) i šalje natrag pojačane nove zdrave frekvencije te tako aktivira samoobnavljajuće snage u organizmu.

Jednostavnim riječima moglo bi se reći da aparat "reprogramira nezdrave frekvencije u zdrave" te istodobno emitira specifične oscilacije koje pomažu organizmu da lakše prebrodi bolesti i tako povrati zdravlje ili ojača imunološki sistem ukoliko bolest još nije nastupila.

Može se reći da za vrijeme biorezonantne terapije, energetski kanali –meridijani i nadiji, se pročišćavaju. Točke blokirane bolešću se iscjeljuju i ponovno dolazi dok prirodnog tijeka energije te se uspostavlja ravnoteža.

Razlika između akupunkture i BRT jest u tome što u akupunkturi terapeut radi samo sa određenim točkama na određenom meridijanu, dok s u biorezonantnoj terapiji obrađuje cijeli meridijan sa svim točkama. Može se raditi samo sa odabranim meridijanima, a može se raditi istodobno i sa svih 20 (12 po kineskoj medicini + 8 prema njemačkom dr. Voll-u), i to čini prednost.

Za vrijeme BRT prave se (zapisuju se) biorezonantni preparati u obliku kapi i globula, koje čovjek uzima nakon i između BRT terapija. Aparat zapisuje (pravi) homeopatsku remediju jedinstvenu za svaki pojedinačni organizam, načinjenu od vlastitih čovjekovih vibracija.

Osim toga, aparat može proizvesti i sve klasične homeopatske i druge energo-informacijske remedije (preparate).

Ideja o BRT, koja koristi slabe elektromagnetske vibracije naslijeđene u pacijentima, inicijalno je naveo i znanstveno dokazao F. Morell (1977). U normalnim fiziološkim uvjetima organizma postoji relativna sinkronizacija različitih vibracijskih (valnih) procesa, ali kada se pojavi patološko stanje promatramo poremećaje vibracijskih procesa. To se može odraziti na poremećaj u ritmu osnovnih fizioloških procesa.

Sve savjete koji su opisani u ovom članku provodite na vlastitu odgovornost uz konzultaciju sa osobnim liječnikom.

Tekst napisala Conny Petö Đeneš, transpersonalna psihologonja, alternativna seksologinja i terapeutkinja prirodne medicine, te voditeljica Centra Zdravlja Harmonija.

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Frigoservis Šime - klima uređaji
Pogrebne usluge Silentium
Cafe bar Soggiorno