Početna
Utorak, 10.Prosinca 2019 (06:57:53) - Godina:17

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Novogodišnja lutrija Društva invalida Poreč
Advent Poreč

Počeo rat prosecca protiv prosheka

EU, 02.07.2013. (06:19)
(Izvor:Glas Istre)Link
Ilustracija (P. FABIJAN/Novi list)
Ilustracija (P. FABIJAN/Novi list)

Naši susjedi u regiji Veneto nisu oduševljeni ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, već prvi dan, tek što je doručkovala u zajedničkoj kući, Veneti još žešće nego prethodnih dana napadaju Hrvatsku, točnije usmjerili su nišan na dalmatinski prošek.

Najtiražniji venetski list Il Gazzettino na jučerašnjoj naslovnici donosi ratoborni naslov "Prosecco protiv prosheka, Hrvatska u EU-u pokrenula rat vina". Predstavnici konzorcija za zaštitu talijanskog prošeka tvrde da neće odustati, da će pokucati na sva moguća vrata kako bi natjerali Hrvatsku da izbriše naziv "prošek" sa svoje liste domaćih proizvoda.

- Ne namjeravamo izgubiti ovu bitku, nakon poraza sa Mađarima glede naziva tocaja stekli smo dovoljno iskustva, branit ćemo naš prošek (prosecco), a argumenata imamo napretek, poručuju iz konzorcija koji predstavlja proizvođače tog vina iz devet pokrajina između Veneta i regije Friuli Venezia Giulia.

Sa čak 350 milijuna prodanih boca i ukupnim godišnjim prometom od oko milijardu eura talijanski prošek spada među njihova najizvoženija vina. (E. VELAN)Mobilna verzija članka

Oglasi

Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Cafe bar Soggiorno
Porsche Istra
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...