Početna
Ponedjeljak, 1.Svibnja 2017 (04:22:49) - Godina:15

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

Arhiva kolumni

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Tommy traži prodavače i skladištare (m/ž) za svoj hipermarket u Taru
Techno car service Poreč

Lažirali isprave pa kamione uložili u srpsku firmu

Crna kronika, 01.06.2013. (06:28)
(Izvor:Glas Istre)Link
Emanuel Cotić je nudio na prodaju više od deset kamiona
Emanuel Cotić je nudio na prodaju više od deset kamiona

Okončano je dugogodišnje suđenje u višemilijunskom slučaju "Kamioni". Emanuel Cotić (40) zvani Buco iz Motovuna i Vladimir Debeljački (60) iz Zagreba osuđeni su nepravomoćno na pazinskom Općinskom sudu na jedinstvene zatvorske kazne zbog pronevjere, krivotvorenja isprava, prijevare u gospodarskom poslovanju i pomaganja u tim djelima.

Pored zatvorskih kazni sud je djelomično dosudio imovinskopravni zahtjev od 430 tisuća eura firmi Volvo Truck Corporation iz Švedske i 172 tisuće eura firmi Hypo Steiermark Kraftfahrzeug und Maschinenleasing iz Graza. Poduzeću CD iz Motovuna, u vlasništvu Emanuela Cotića, oduzima se imovinska korist stečena kaznenim djelom u iznosu od 750 tisuća kuna za štetu počinjenu firmi Volvo Truck Corporation iz Švedske. Na objavu presude došao je Cotić.

Sudac pazinskog suda Denis Hek pojasnio je i obrazložio dosuđene kazne. Cotić je pojedinačno osuđen na godinu i pol zbog pronevjere, na šest mjeseci zbog krivotvorenja isprava, godinu dana zbog prijevare u gospodarskom poslovanju i šest mjeseci zbog pokušaja prijevare u gospodarskom poslovanju. Sve te kazne su objedinjene, u jedinstvenu od tri godine bezuvjetnog zatvora.

Debeljački je pak osuđen na godinu dana zatvora zbog pomaganja u pronevjeri i na šest mjeseci zatvora zbog pomaganja u krivotvorenju isprava, što mu je objedinjeno u kaznu od godinu i pet mjeseci zatvora.

Proglašeni su krivima zato što su zajedno u razdoblju od kolovoza do listopada 2003. godine u Motovunu i u Srbiji u Šidu uložili sedam kamiona marke Volvo FM 12 u vlasništvu firmi Volvo Truck Corporation i Hypo Steiermark u poslovne udjele trgovačkog društva Karin-komerc iz Šida, na što je vlasnik poduzeća Mirko Dubroja pristao.

Kamioni su na neutvrđeni način prevezeni u Srbiju gdje je Cotić s osnivačima Karin-komerca Mirkom i Mirom Dubroja zaključio ugovor o prijenosu osnivačkih prava i stjecanju osnivačkog udjela u tom poduzeću. Okrivljenici su Dubroji predali sedam prometnih dozvola navevši da je vlasnik kamiona Cotić, a Dubroja je, vjerujući u to, krajem listopada 2003. godine kamione registrirao na sebe. (M. SARDELIN)Mobilna verzija članka

Oglasi

Fast Food Dada Poreč
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
HAK Auto-klub Poreč
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 4