Početna
Nedjelja, 23.Srpnja 2017 (04:48:32) - Godina:15

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

Arhiva kolumni

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
EUropa za sve - ALDE Grupa
Valamar Bike Share

Emanuelu Vlačiću ponovno 3 godine zatvora

Istra, 16.04.2013. (19:24)
(Izvor:Glas Istre)Link
Emanuel i Emilio Vlačić snimljeni prije nekoliko dana ispred suda uoči jednog od posljednjih ročišta (Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)
Emanuel i Emilio Vlačić snimljeni prije nekoliko dana ispred suda uoči jednog od posljednjih ročišta (Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Emanuel Vlačić (41) iz Pule, bivši izvršni direktor ŠKZ-a Flacius i direktor Flacius vrijednosnica i Flacius poslovnog konzaltinga danas je ponovno proglašen krivim za počinjenje dvaju kaznenih djela u poslovanju Flaciusa, sada u stečaju, te je osuđen na jedinstvenu kaznu od tri godine zatvora. Presuda koju mu je izreklo vijeće Županijskog suda u Puli kojim je predsjedao sudac Zdravko Garić je nepravomoćna, pa stranke u postupku imaju pravo na žalbu.

Vezano za poslovanje ŠKZ-a Flacius od 1997. do početka 1999. Emanuelu Vlačiću već se sudilo 2008., kada je također bio nepravomoćno osuđen na tri godine zatvora, no tu je prvu prvostupanjsku presudu poništio Vrhovni sud, te slučaj vratio na ponovno suđenje na pulski Županijski sud.

Sudac Garić je kazao da sud smatra da je optužnica u cijelosti potvrđena jer da je tijekom glavne rasprave utvrđeno da je Vlačić kao odgovorna osoba ŠKZ Flacius pribavio protupravnu imovinsku korist društvu Flacius vrijednosnice u iznosu od 1,6 milijuna kuna na štetu ŠKZ, a sebi i članovima Uprave, svome ocu Emiliju Vlačiću, većinskom vlasniku ŠKZ Flacius korist u pojedinačnom iznosu od 156.995 kuna, te šogoru Krešimiru Homanu iznos od 119.425 kuna koji mu, smatra sud, nije pripadao.

Za kazneno djelo pribavljanja protupravne imovinske koristi društvu Flacius vrijednosnice osuđen je na dvije godine zatvora, a za isplatu novčane nagrade sebi i dvojici članova Uprave po osnovi, sud smatra neostvarene dobiti, na godinu i pol dana zatvora. Sud je također dosudio da Emanuel Vlačić mora u roku 15 dana od pravomoćnosti presude nadoknaditi Zadruzi isplaćene naknade članovima uprave s kamatama, te 700 tisuća kuna ŠKZ Flacius.

Sudsko vijeće olakotnim je Vlačiću ocijenilo raniju neosuđivanost i obiteljske prilike. Vlačić će morati platiti i paušalni iznos sudskih troškova od 5.000 kuna, a plaćanja ostalih sudskih troškova je oslobođen.

Presudu je saslušao Emilio Vlačić, otac Emanuela koji se nije pojavio na objavi presude, kao ni njegov branitelj. (Silva BODLAJ IVAŠIĆ)Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Sabina travel - Poreč
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Mirtex International d.o.o.
Optika Optiplaza Poreč