Početna
Ponedjeljak, 14.Listopada 2019 (19:00:06) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Free Poreč MTB Tours: kroz porečke šume, vinograde i maslinike
Sajam pršuta u Tinjanu 2019.

Kakve sve karampane cirkuliraju porečkim prometnicama

Poreština, 30.10.2012. (10:44)
Vozilo bez registarskih pločica parkirano kraj "Hene"
Vozilo bez registarskih pločica parkirano kraj "Hene"

U više smo se navrata ove godine na prometnicama Poreštine susretali sa prastarim, gotovo raspadnutim Mercedesom virovitičkih registarskih oznaka kod kojeg je i letimičan pogled nestručnjaka bio dovoljan da se ustanovi kako dotičnom prometalu nije mjesto na cesti, nego na otpadu.

I autor ovih redaka je prije nekoliko tjedana umalo doživio "bliski susret" sa njime, kad je između OMV-a i rotora kod Lacopa zaustavio automobil da propusti pješake na pješačkom prijelazu. U retrovizoru mu je odjednom "počeo rasti" dotični Mercedes, krivudajući zbog neispravnih kočnica lijevo-desno po prometnici.

Jednom drugom prilikom fotografiran je dok od spomenutog rotora vozi prema Zelenoj laguni: vozačeva noga stalno na kočnici (uključena stop-svjetla), krivudanje kao prevencija situacije ako vozač ispred njega naglo zakoči. Jer, nema šanse da se zaustavi.

Na nizbrdici kod Byblosa morao je malo jače zakočiti, pa je počeo krivudati (pogledati fotografije).

Nakon nekoliko dana pronašli smo ga parkiranog kod "Hene" bez registarskih pločica, jer je očigledno naletio na policijsku ophodnju koja ga je, kao što i priliči, isključila iz prometa.

Osim neregistriranih vozila, prometnicama cirkuliraju i brojna vozila čiji se vlasnici na različite načine snalaze oko registracije dotrajalih i u suštini neispravnih vozila. Uz malo raspitivanja doznali smo kako u Istri postoje neke postaje za tehnički pregled vozila na kojima se "prolazi" puno jednostavnije nego, primjerice, u Poreču gdje vas na popravak tjeraju zbog svakog kvara na vozilu, što je, bez obzira na ekonomske (ne)prilike, i razumljivo.

Nećemo imenovati te postaje za tehnički pregled, ali se nadamo da će istarski policajci prepoznati problem i ukloniti sa cesta krntije koje ugrožavaju živote savjesnih sudionika u prometu.

Ukoliko na prometnici primijetite vozilo koje je očigledno preopasno za sudjelovanje u prometu, možete ga prijaviti u lokalnoj policijskoj postaji. Nije baš ugodna obaveza, ali je i to bolje nego da se do kraja života grizete zbog toga što je neodgovorni vlasnik neispravnog vozila skrivio nečije ozljede ili život.

Fotografije

Bez kočenja kroz crveno
...a onda kočenje bez kočnica, nekoliko desetaka metara iza kolone
Klasičan način vožnje, kako bi se skretanjem ulijevo izbjeglo zabijanje u vozilo ispred njega
Krivudanje na jednu...
...pa na darugu stranu
Kod Byblosa se malo jače zanio
Kočenje posvuda, jer drugačije ne ide


Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
Nova Corolla Hybrid
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom