Početna
Petak, 21.Veljače 2020 (19:23:44) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Autowill otvorena vrata
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Župan Jakovčić sa suradnicima u Irskoj

Istra, 21.05.2004.
(Izvor:Mx)Link
U sklopu boravka u Republici Irskoj istarski je župan Ivan Jakovčić, sa suradnicima Darkom Lorencinom, članom Poglavarstva za međunarodnu i međuregionalnu suradnju i Orianom Otočanom, pročelnikom Kabineta župana, (19. svibnja) posjetio regiju Kerry.

U razgovorima na više razina, s predstavnicima te irske regije istarsko je izaslanstvo razgovaralo o međuregionalnoj suradnji. Istaknuta je sličnost dviju regija, stoga su za Istarsku županiju dragocjena irska iskustva u regionalnom razvoju, osobito u korištenju europskih fondova. Irska je to dobro znala iskoristiti, pa je primjena takvih iskustava za Istarsku županiju od iznimne važnosti.

Večeras se u Dublinu otvara izložba "James Joyce u Puli", na kojoj će župan Jakovčić oživjeti sjećanja na vrijeme prije sto godina, kada je veliki irski pisac radio kao profesor engleskog jezika u Puli.

Organizira se i istarska večer, na kojoj će biti predstavljene posebnosti istarskog kulinarstva. Tim će događajima prisustvovati parlamentarna izaslanstva Irske i Hrvatske, predvođena njihovim predsjednicima Rory O"Hanlonom i Vladimirom Šeksom.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
Najslasniji burgeri u gradu
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Cafe bar Soggiorno