Početna
Subota, 24.Kolovoza 2019 (01:05:05) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Istarski supermarketi - aktualni akcijski katalog

Osnovan Volonterski centar Istra

Istra, 26.03.2012. (09:38)
(Izvor:Kulturistra - portal za kulturu)Link

Dana 21. ožujka 2012. u prostorijama Obiteljskog centra Istarske županije Inicijativa za osnivanje Volonterskog centra Istre donijela je jednoglasnu odluku o formaliziranju svog rada na razvoju volonterstva i afirmaciji volonterskog rada u društvu.

Volonterski centar Istra osnovan je kao neprofitna organizacija po Zakonu o udrugama Republike Hrvatske. Osnivači su udruge Zelena Istra, Metamedij, ZUM i Suncokret Pula te fizičke osobe Elvis Fekete, Nevija Srdoč i Danijela Ustić, koji zajedno čine i Skupštinu Volonterskog centra Istra.

Za članove Upravnog odbora izabrane su Suzana Fraberger, Svetlana Stojanović i Danijela Ustić, koja je jednoglasnom odlukom izabrana i za predsjednicu Volonterskog centra Istra.

Ideja o osnivanju Volonterskog centra je svjetlo dana ugledala u prosincu 2009. godine kada su udruge Zelena Istra, Suncokret, Metamedij, ZUM, Casoni Vecchi te Gradsko društvo Crvenog križa Pula i Obiteljski centar Istarske županije, pokrenule Inicijativu za osnivanje Volonterskog centra Istre, kako bi se volonterski rad u Istarskoj županiji objedinio, ojačao i razvijao s osnovnim ciljem jačanja civilnog društva i podizanja kvalitete života u našoj županiji. Od tada je Inicijativa provela niz edukacija za građane, javnih akcija i mentorskih podrški organizatorima volontiranja, a pokrenula je i bazu podataka volontera i organizatora volontiranja kako bi olakšala povezivanje onima koji žele volontirati s onima koji trebaju volontere.

U tijeku je postupak registracije organizacije pri Uredu državne uprave u Istarskoj županiji, nakon čega će se Volonterski centar Istra predstaviti javnosti aktivnostima koje su planirane u tekućoj godini.

Rad Inicijative i osnivanje Volonterskog centra Istra kroz protekle dvije godine pomogli su: Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, Istarska županija, članice Inicijative i mnogi volonteri diljem Istre kojima se ovom prigodom od srca zahvaljujemo.

“Prepoznali smo potrebu zajednice i važnost volonterskog rada u unapređenju kvalitete življenja. Naporno radimo na afirmaciji volontera i volonterskog rada jer vjerujemo da volontiranje gradi pojedinca, a društvu u cjelini daje snagu. Stoga Vas pozivamo da se uključite u rad Volonterskog centra Istra i da i svojim primjerom promičete vrijednosti za koje se svaki volonter zalaže: dobrotu, humanost, davanje, nesebičnost, rad za opće dobro, poštenje i zajedništvo.” – Osnivači Volonterskog centra Istra.Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Vruće ljetne ponude
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Porsche Istra