Početna
Subota, 15.Kolovoza 2020 (07:00:44) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt

Croatia Open Umag 2011 privukao rekordnih 80.000 posjetitelja, slika iz Umaga obišla 132 zemlje svijeta

Sport, 12.10.2011. (13:35)
Alexandr Dolgopolov s Predsjednikom Josipovićem i direktorom turnira Vanjom Božičkovićem
Alexandr Dolgopolov s Predsjednikom Josipovićem i direktorom turnira Vanjom Božičkovićem

Najstariji i najprestižniji hrvatski teniski turnir, ATP Studena Croatia Open Umag, u svom je 22. izdanju privukao rekordnih 80.000 posjetitelja te 300 akreditiranih novinara, fotografa i snimatelja iz Hrvatske i cijelog svijeta. Podsjetimo, ove se godine turnir održavao od 21. do 31. srpnja, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr.sc. Ive Josipovića, a laureat turnira je u finalu protiv Marina Čilića postao perspektivni Ukrajinac Alexandr Dolgopolov kojemu je ovo bio prvi naslov u karijeri. Ovo je bio i „najmlađi finale" na ATP turnirima u 2011. godini do sada, jer obojica imaju samo 22 godine.

Svih 80.000 posjetitelja tijekom 11 dana turnira, osim vrhunskog tenisa, uživalo je i u 60 sati glazbenog programa na 14 koncerata svjetskih i domaćih atrakcija poput operne dive Montserrat Caballé, DJ atrakcije Yolanda Be Cool, TBF-a, Jinxa, Lane Jurčević, Nene Belana… U sklopu ATP-a održana je i gastronomsko enološka manifestacija Istria Gourmet Festival na kojoj se predstavilo 15 vrhunskih hrvatskih i inozemnih restorana, od toga dva nositelja prestižnih Michelin zvjezdica.

Slika jednog od najljepših teniskih terena na svijetu, fantastične sportske atmosfere i izvrsnog zabavnog programa obišla je svijet pa su tako prijenosi mečeva prikazani u čak 132 zemlje svijeta na 4 kontinenta te ih je moglo vidjeti potencijalno 90.050.000 gledatelja putem 15 internacionalnih TV postaja koje su ih emitirale. 24 internacionalne televizije, među kojima su i Eurosport 2, BBC World News, Al Jezzerea Sports Global, France 24 i Russia Today prenijelo je pak 613 reportaža i vijesti s turnira koje je moglo gledati više od 700 milijuna potencijalnih gledatelja diljem svijeta.

I online promocija bilježi zavidne rezultate. Tako je službena web stranica turnira zabilježila 150.000 posjetitelja, dok je Facebook stranica imala 900.000 pregledanih objava. „Postignuti rezultati izuzetno nas vesele i čine nas ponosnima jer su plod višemjesečnog rada i truda gotovo 400 ljudi uključenih u organizaciju. No, postavljaju nam i visoke ciljeve za sljedeće, 23. izdanje turnira čije smo pripreme već započeli. Sve postignuto ima iznimnu važnost za razvoj tenisa u Hrvatskoj, ali i turističke ponude te promociju Umaga, Istre i Hrvatske u svijetu“, naglašava direktor ATP Studena Croatia Open Vanja Božičković.

23. Studena Croatia Open održava se od 5. – 15. srpnja 2012. kada će Umag iznova postati nezaobilazni ljetni centar tenisa, ljepote, zabave, druženja te doživljaja okusa i mirisa Istre. (premisa/parentium)Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Frigoservis Šime - klima uređaji
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore