Po?etna
Nedjelja, 16.Siječnja 2022 (21:06:33) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Valfresco
Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Završio sedmodnevni festival stvaranja

Kultura, 10.04.2004.
(Izvor:ig/dp)Pod pokroviteljstvom Istarske županije, ove je subote u multimedijalnome centru Atelier I u Poreču svečano zatvoren sedmodnevni festival stvaranja pod nazivom «Istra na granici tradicionalnog i modernog» kojeg je organiziralo veći broj udruga Istre.
Podsjetimo, osnovna struktura festivala koji je trajao od 2. do 9. travnja bila je dinamična i fleksibilna stvaralačka komunikacija bazirana na razmijeni iskustva, spoznaja i znanja unutar opširno i višeslojno zahvaćenje kulturne građe, a predstavnici udruga bavili se kreativnim stvaranjem.
Kako nam je rekao David Belas, krajnji cilj kolonije bio je da se putem četiri radionice proizvedu materijalna umjetnička djela koja bi se i dalje mogla prezentirati, a nakon sedam dana stvaranja u tome su i uspjeli. Da je to istinita tvrdnja, ovog se petka uvjerila i mnogobrojna publika koja je uživala u kreativnim promjenama, remiksiranju istarske glazbe, radu psihološke radionice, te izložbi grupe autora koju su sačinjavali L. Stojnić, Zbašnik, D. Stojnić, Živković i Štifanić.
Obzirom da velike manifestacije gotovo nikada ne mogu proći bez ića i pića, kroz performance pod nazivom «I mi ćemo biti somelieri», a kojeg je vodio Drago Orlić, prisutni su mogli degustirati odlična Sinkovićeva momjanska vina. Muškat biser, zlatna malvazija, crno rubin, vina prijateljstva i nezaobilazna rakija, skladno su se sljubljivali uz posutice sa sardonima koje je spravio majstor Orlić, te fritulama i kremšnitama iz butige.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
HAK Auto-klub Poreč
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina