Po?etna
Nedjelja, 16.Siječnja 2022 (19:38:28) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Valfresco
Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Svečana obnova »Ljubavnog napitka« u riječkom HNK

Kultura, 10.04.2004.
(Izvor:H/h/Mx)RIJEKA - Svečana obnova opere Gaetana Donizettija "Ljubavni napitak" na rasporedu je u HNK "Ivana pl. Zajca" u Rijeci od 15. do 17. travnja umjesto praizvedbe opere Charlesa Gounoda "Faust" koju nije bilo moguće izvesti zbog financijskih razloga, najavljeno je na konferenciji za novinare.

Intendantica riječkog HNK Mani Gotovac rekla je da je koproducent praizvedbe "Fausta" tvrtka "Venera Adonis" u zadnji trenutak odustala od financiranja, a HNK nije sam mogao novčano podnijeti prikazivanje te velike opere. Zbog toga se HNK odlučio na obnovu opere "Ljubavni napitak" koja je uspješno praizvedena 1999. godine.

U njoj će nastupiti svjetski poznati pjevači Giorgio Surian i Robert Nagy, koji su pozvani i za nastup u "Faustu". Surian je rođen u Rijeci, djeluje kao slobodni umjetnik, pjevao je više od stotinu basovskih i basbaritonskih uloga u najuglednijim svjetskim opernim kućama. Nagy je rođen u Rumunjskoj, a nakon djelovanja kao prvak Rumunjske nacionalne opere u Bukureštu ostvaruje uspješnu međunarodnu karijeru u europskim kućama.

Operu "Ljubavni napitak" po režiji Božidara Violića obnovio je Ozren Prohić. Dirigentica je Nada Matošević, a osim Suriana i Nagyja nastupit će Olga Šober, Ingrid Jambriško, Sergej Kiseljev, Robert Kolar, Paolo Rumetz, Vendi Pogorelić i Ondina Kopčalić. Svako od njih će nastupiti u po dvjema predstavama, osim Kolara koji će pjevati u sve četiri.

Scenograf je Vjekoslav Vojo Radoičić, kostimografkinja Ružica Nenadović-Sokolić, a zborovođa Aleksandra Matić.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Pogrebne usluge Silentium
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina