Po?etna
Nedjelja, 16.Siječnja 2022 (21:02:58) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Valfresco
Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Dalmacija – zemlja partner Motovunskom filmskom festivalu

Kultura, 07.04.2004.
(Izvor:H/h/Mx)Projekt "Dalmacija - zemlja partner" Motovun film festivala, kojim je predviđeno predstavljanje Dalmacije u Istri i Istre u Dalmaciji, promoviran je u splitskoj enoteci "Terra".

U sklopu projekta u Motovunu će se tijekom festivala od 26. do 30 srpnja održavati izložbe, preformansi i predstavljanja različitih kulturnih projekata iz Splita i Dalmacije. Želja je organizatora da nakon Motovuna izbor iz filmskog programa, obogaćen drugim sadržajima, bude predstavljen i splitskoj publici u ljetnom kinu Bačvice. Najavljeno je to na današnjem druženju s novinarima uz ulje i vino iz obaju krajeva Hrvatske, što je neizostavni dio te manifestacije.

Umjetnički ravnatelj festivala Rajko Grlić rekao je kako je to manifestacija koja "odbija biti ozbiljna, već je zapravo "sajam iluzija", a svaki sajam ima zemlju partnera". "Nakon pet godina odlučili smo da prvi put to bude upravo Dalmacija, što je bio najlogičniji izbor jer su i ravnateljica festivala i premijer iz Splita. I dalje ćemo biti filmski festival, ali ćemo istodobno pokušati na njega prenijeti veselje Dalmacije, kojega ona ima za izvoz", rekao je Grlić.

Književnik Jurica Pavičić, član festivalskog Savjeta, poručio je kako će u Motovun "dovesti sve što ovdje vrijedi i što tamo može stati". Istarski župan Ivan Jakovčić rekao je kako je Motovun film festival najjača kulturna manifestacija u Istri koja polako to postaje i u cijeloj državi te da je dosadašnja neformalna koncepcija druženja očito bila pun pogodak.

Projekt "Zemlja partner", najavio je, nastavit će se i ubuduće suradnjom s drugim "zemljama" - Slavonijom, Zagrebom ili Bečom, primjerice, ali “želja nam je da Dalmacija bude naš stalni partner”.

Program festivala bit će poznat sredinom lipnja, nakon završetka festivala u Cannesu, najavila je ravnateljica festivala Olinka Vištica. No već se sada zna da će biti prikazano dvadesetak recentnih "top" ostvarenja svjetske produkcije, cijeli niz "malih" filmova, a ove će godine u tradicionalnom predstavljanju nacionalnih kinematografija publika vidjeti indijska ostvarenja.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
HAK Auto-klub Poreč
Pogrebne usluge Silentium
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Frigoservis Šime - klima uređaji