Po?etna
Ponedjeljak, 18.Listopada 2021 (07:45:35) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Želite prestati pušiti u 3 dana?

Meksiko: Sudjelovanje Hrvatske i Istre na ovogodišnjem festivalu stranih nacija

Svijet, 10.03.2011. (20:01)

Iako se "Festival de Comunidades Extranjeras en Querétaro" održava već nekoliko godina, ovo je prvi put da na festivalu postoji i hrvatski štand. Kako u Meksiku ne postoji službeni konzulat ni ambasada koji su uglavnom organizatori ovakvih sudjelovanja, malobrojna se zajednica Hrvata odlučila samostalno prezentirati Hrvatsku.

Festival koji se u saveznoj državi Queretaro održava od 3. do 5. lipnja posjećuje oko 50 tisuća Meksikanaca, ali i stranaca koji u Meksiku žive, pa je to super prilika za predstavljanje Hrvatske i Istre kao moguće destinacije za Meksikance kojih ima 120 milijuna. Queretaro se nalazi 220 km sjeverno od Mexico Cityja i ima oko milijun stanovnika.

Svaka država na svom štandu predstavlja svoju turističku, kulturnu i gastronomsku ponudu, a neke zemlje imaju čak i svoj show sa nacionalnim plesovima i glazbom. Cijeli festival je zamišljen tako da se osim predstavljanja na štandovima održava i kulturni program uz glazbu i piće.

Cilj je ovog festivala upoznati Meksikance sa položajem Hrvatske te im dati informacije o onome što nudimo i kako svoje sljedeće godišnje odmore mogu provesti baš kod nas.

"Ovaj ambiciozni potez su do sada podržali Turistička zajednica u New Yorku, Zagrebu te Dubrovniku, Hrvatsko veleposlanstvo u Washingtonu i Matica iseljenika iz Splita. No isto tako pozivamo i druge institucije koje smatraju da mogu pomoći, da li kroz kataloge, promo materijale Istre, majice ili slično, da nam se obrate na davor.peic@gmail.com" - kaže Davor Peić koji uz Vlahu, Andreju, Jasminku, Vlastu i Dragana intezivno rade na prikupljanju svih materijala i pripremanju štanda.

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Cafe bar Soggiorno
Pogrebne usluge Silentium