Početna
Četvrtak, 21.Ožujka 2019 (03:26:57) - Godina:17

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Posao u Tommyju
Di Si Generacijo

Mateja Pančelat, Ivan Stevanović, kuglačice i rukometaši

Sport, 03.03.2009.
(Izvor:Glas Istre)Link
NAJBOLJI U 2008. - svi porečki laureati u gradskom kazalištu
NAJBOLJI U 2008. - svi porečki laureati u gradskom kazalištu

POREČ - Mateja Pančelat (taekwon do), Ivan Stevanović (rukomet), te kuglačice »Istre« i rukometaši »Poreča« ponijeli su titule najboljih za prošlu godinu u četiri najprestižnije kategorije sportašice, sportaša, ekipe i momčadi na svečanom proglašenju najboljih sportaša Poreča održanom sinoć u organizaciji Sportske zajednice u prepunom gradskom kazalištu.

Drugu godinu zaredom je Mateja Pančelat osvojila nagradu prve dame porečkog sporta zablistavši lani na ITF Europskom prvenstvu održanom upravo u Poreču, na kojem je osvojila srebrnu medalju u pojedinačnim borbama (do 63 kg) i zlatnu medalju u ekipnim borbama. Pored toga osvojila je Svjetski kup u light contactu (do 60 kg), obranila naslov prvakinje Hrvatske u taekwon dou, te osvojila brončanu medalju na državnom prvenstvu u light contactu. Najboljim sportašem proglašen je Ivan Stevanović, vratar i jedan od stupova rezultatskih uspjeha porečkog rukometnog kluba koji je prošle godine zabilježio i prve nastupe za reprezentaciju Hrvatske na turniru u Austriji.

Kuglačice »Istre«, jedine porečke prvoligašice, četvrtu su godinu zaredom proglašene najboljom ekipom zbog četvrtog mjesta u Prvoj ligi osvojenog prošle sezone. Četvrtu titulu najbolje momčadi zaredom osvojili su i rukometaši »Poreča« koji su, osvojivši također četvrto mjesto u Prvoj ligi prošle sezone ponovili najveći uspjeh u dosadašnje tri prvoligaške sezone, na osnovi čega su i drugi puta u povijesti izborili nastup u europskom Challenge kupu. Osim toga, rukometaši su se lani plasirali i u polufinale Kupa Hrvatske.

NAJBOLJI U 2008. - svi porečki laureati u gradskom kazalištu
NAJPRESTIŽNIJE POJEDINAČNE NAGRADE - (slijeva) Mateja Pančelat, Ivan Stevanović i Atina Pančelat

Pored navedenih, proglašeni su najbolji u još četiri tradicionalne kategorije. Tako je za najperspektivniju sportašicu izabrana Matejina mlađa sestra Atina Pančelat (taekwon do), dvostruka juniorska prvakinja Europe u pojedinačnim (do 64 kg) i ekipinim borbama te osvajačica brončane medalje u ekipnom testu snage na istom ITF EP-u. Pored toga Atina je postala seniorska viceprvakinja Hrvatske u taekwon dou (do 69 kg) i trostruka juniorska državna prvakinja u taekwon dou te u full i light contactu.

Za najbolju trenericu proglašena je Ružica Močibob, trenerica kuglačica »Istre«, najaktivnija sportska udruga je Rukometni klub »Poreč«, a najbolji sportski aktivist Željko Kukurin, predsjednik Jedriličarskog kluba »Horizont Poreč« pod čijim vodstvom porečko jedrenje grabi krupnim koracima prema sve većim uspjesima.

Tradicionalno je nagrađena i cijela plejada nadarenih sportaša, pa su tako priznanja dobili Rene Starić i Filip Stevanović (jedrenje), Paula Turković i Valentin Gazibarić (karate), Ines Pašalić i Ognjen Topalović (kickboxing), Carla Roberta Jugovac (ritmička gimnastika), Paula Klunić i David Bulić (daljinsko plivanje), Katja Oplanić (kuglanje), Paula Tripar i Domagoj Vranjković (plivanje), Antonio Puniš (boćanje), Leo Biondić i Denis Tikas (nogomet), Tim Thoss i Teo Čorić (rukomet) te Marko Dojkić (košarka).

Posebne nagrade uručene su triatloncu Goranu Vrusu koji je uspješno stigao na cilj najteže verzije triatlona, takozvanog ironman-triatlona u njemačkom Rothu (3,8 km plivanja, 180 km vožnje biciklom i 42 km trčanja) te OŠ Poreč, čija je ekipa učenica osvojila naslov prvaka Hrvatske u odbojci, a momčad učenika brončanu medalju na državnom prvenstvu u krosu.

U sinoćnjem programu nastupile su plesačice udruga USB i MOT i mala pjevačica Nina Čapo. Usto prikazan je kratki videozapis s nastupa porečkog automobilista Danijela Šaškina na ovogodišnjem reliju Dakar. Proglašenju najboljih prisustvovali su, između ostalih, gradonačelnik Poreča Edi Štifanić, predsjednik Gradskog vijeća Eđidio Kodan i doajen porečkog sporta Ivan Đani Šegon.

Kristijan KLARIĆMobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Potpuno nova obitelj hibrida Toyota Corolla
Pogrebne usluge Silentium
Cafe bar Soggiorno
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina