Početna
Subota, 19.Listopada 2019 (18:06:42) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Sajam pršuta u Tinjanu 2019.

Ljubljanski vijećnici gradnju džamije dali na referendum

Svijet, 20.02.2004.
(Izvor:Hina)LJUBLJANA - Građani Ljubljane odlučivat će na referendumu o gradnji prve džamije u Sloveniji, a on bi - ako ga ne zaustavi ustavni sud - trebao biti održan 4. travnja, istog dana kad i referendum o "izbrisanim neslovencima", čime bi se smanjili troškovi izjašnjavanja.

Odluku o referendumskom izjašnjavanju u vezi s gradnjom prvog muslimanskog vjerskog objekta donijela je gradska skupština Ljubljane na burnoj sjednici u noći sa četvrtka na petak, ali inicijatori referenduma njime nisu potpuno zadovoljni jer je na zahtjev gradonačelnice Danice Simšič prihvaćen i zaključak da se o referendumu zatraži mišljenje ustavnog suda.

Gradonačelnica upitnim smatra zakon o lokalnoj samoupravi koji je temelj za raspisivanje referenduma koji bi, s obzirom na vjerojatne rezultate, mogao biti ustavno sporan s aspekta poštivanja temeljnih ljudskih prava.

Simšič je rekla kako očekuje od ustavnih sudaca da svoje mišljenje priopće u roku od dva tjedna. Protivnik gradnje prve džamije u Ljubljani, općinski vijećnik Mihael Jarc, izjavio je da odluka o traženju mišljenja ustavnog suda nema uporišta u zakonu, pa će je osporavati pred upravnim sudom. Jarc je za inicijativu protiv gradnje džamije sakupio 12.000 potpisa, što je bilo dovoljno da se referendum raspiše.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Nova Corolla Hybrid
Cafe bar Soggiorno
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Pogrebne usluge Silentium