Po?etna
Četvrtak, 29.Srpnja 2021 (21:19:44) - Godina:19

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Poreč  ti nas upotpunjuješ; smještaj; destinacije; otkrijte poreč; gastronomija
Valfresco

Još talijanskog iredentizma na porečkim zidovima i fasadama

Poreština, 02.08.2008. Piše: D. Požarić
Grafit na Gradskom kupalištu
Grafit na Gradskom kupalištu

Prije nekoliko dana smo, nakon što nas je na to upozorila čitateljica, pokraj boćališta na gradskom kupalištu snimili grafit kojeg su ”Duceovi drugovi” ispisali svom vođi Benitu Mussoliniju u pozdrav povodom 125. ”rođendana (vjeruje se da vođa talijanskih fašista rođen 29. srpnja).

Da grafit ni do danas nije uklonjen možemo vidjeti na licu mjesta, ali i po članku u današnjem ”Glasu Istre”. Na obližnjem javnom wc-u, osim brojnih neukusnih grafita, također danima stoji još jedan natpis ”Parenzo Italiana”.

Obzirom na broj grafita koji su tih dana osvanuli diljem Poreštine, sasvim je očigledno da su ti vandalizmi planirani, a ne sporadični. Budući da nismo upoznati sa time da je itko ikad odgovarao za slična nedjela, ili bio makar uhvaćen od strane policije, možda bi bilo najbolje da građani zapamte datum 29. srpnja, pa tim neofašističkim imbecilima sljedeće godine organiziraju sačekušu i čašćenje obilnim batinama. Batinanje je ionako fašistički đir, zar ne?

Osim spomenutih fotografija, čitatelj nam je poslao i jednu snimku mobitelom: fascio i natpis "Istra Italia" uz porečki lungomare.

Fotografije

Naftaplin
Lungomare


Mobilna verzija članka

Oglasi

Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Pogrebne usluge Silentium
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore