Početna
Utorak, 27.Listopada 2020 (12:59:54) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Pentola Poreč
TXT reklame poslovni pokloni

Putujuća dizajnerska izložba »Sjajni umovi, prekrasne ideje«

Kultura, 30.11.2003.
Link
Putujuća dizajnerska izložba "Sjajni umovi, prekrasne ideje" (Bright Minds, Beautiful Ideas), koja prikazuje umjetnička djela petorice dizajnera iz različitih vremenskih perioda i njihov paralelni prikaz značenja dizajna, dobila je svog sponzora - tvrtku Canon. Izložba djela Talijana Brune Munarija (1907.-1998.), Amerikanaca Charlesa i Raya Eamesa (1907.-1978. i 1912.-1988.), Španjolca Martíja Guixéa (1964.) i Nizozemca Jurgena Beya (1965.), postavljena je kako bi se ispitalo značenje dizajna u današnjem svijetu te pomoglo u shvaćanju uloge masovne potrošnje koja dizajn čini prihvatljivim i važnim dijelom svakodnevnog života.

Prva izložba "Sjajni umovi, prekrasne ideje" održava se u Lisabonu od 18. rujna do 30. studenoga 2003. Izložba će biti postavljena u Rotterdamu tijekom proljeća 2004. godine, a postoje i planovi koji će je odvesti u Barcelonu, New York i Milano 2004., odnosno 2005. godine. "Sjajni umovi, prekrasne ideje" predstavit će vrhunska umjetnička djela na zanimljiv i inovativan način.

Canonove razloge za sponzoriranje ove izložbe objasnio je James Leipnik, voditelj komunikacija i korporativnih odnosa u tvrtki Canon Europe. "Izložba na mnoge načine prikazuje naše vlastite vrijednosti, uključujući cilj da podržimo kreativnost, inspiraciju i inovaciju u digitalnoj umjetnosti i dizajnu", rekao je.

Dodatne informacije o izložbi "Sjajni umovi, prekrasne ideje" dostupne su na web adresi niže.Mobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Porsche Istra
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom