Početna
Subota, 15.Kolovoza 2020 (03:24:45) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Restoran Pentola Poreč

Čačić: Opasnost da HDZ veže Hrvatsku uz Balkan

Hrvatska, 01.11.2003.
(Izvor:index.hr)NA KONFERENCIJI za novinare HNS-a u Bjelovaru za II. izbornu jedinicu predsjednik Središnjeg odbora stranke Radimir Čačić ocijenio je da HDZ kao predvoditelj desne koalicije predstavlja opasnost da se Hrvatska veže uz Balkan i uđe u Europsku uniju zajedno sa Srbijom i Crnom Gorom, Makedonijom i drugim zemljama Balkana.

Čačić je izjavio kako su travanj i svibanj iduće godine posljednji rok da se Hrvatska izbori da prije tih zemalja uđe u EU. Kako je rekao, HNS je pokazao da su programi koje je ponudio Vladi u dosadašnjem mandatu pokazali potpunu opravdanost. Spomenuo je projekt Hrvatskih autocesta i niz projekata Ministarstva javnih radova, obnove i graditeljstva koje je, kazao je, vodio HNS.

Ponovio je kako ta stranka očekuje da će nakon izbora imati 15 do 20 mjesta u Saboru, a drugi na listi HNS-a u II. izbornoj jedinici Stanko Kordić iz Zagreba naglasio je da HNS u toj izbornoj jedinici očekuje od šest do sedam posto glasova birača.

Prvi na listi HNS-a u II. izbornoj jedinici Stanko Kovač, koji je trenutačno predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta, izjavio je kako sve stranke nude slične ili iste programe, ali po njemu HNS je sa svojim ljudima dokazao da poštuje i u prvi plan stavlja stručnjake, pa je sa samo dva zastupnika u Saboru u dosadašnjem mandatu i jednim ministarstvom koje mu je povjereno pokazao koliko se može napraviti uz poštivanje struke, što mu je osiguralo i znatno veći utjecaj od stvarnog udjela u vlasti.

U vezi s lokalnim, odnosno regionalnim programima, istaknuto je da će se HNS u II. izbornoj jedinici, prije svega, zalagati za nastavak izgradnje brze ceste od Vrbovca prema Bjelovaru i Virovitici jer su, naglasio je Čačić, prometne veze Bjelovara sa Zagrebom, i cestovne i željezničke loše.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Porsche Istra
Frigoservis Šime - klima uređaji
Cafe bar Soggiorno