Početna
Subota, 15.Kolovoza 2020 (03:42:49) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt

Biskupi vjernicima: Ne glasajte za SDP i HNS

Hrvatska, 01.11.2003.
(Izvor:redakcija)U PASTIRSKOJ poruci povodom nadolazećih izbora, hrvatski su biskupi u skladu s dobro poznatom dogmom Katoličke crkve (protiv pobačaja, eutanazije i homoseksualnih brakova), uputili vjernike za koga da ne glasaju.

Anketa objavljena u Jutarnjem listu jasno ukazuje da crkva vjernicima sugerira da biraju koga žele, sve dok to nisu SDP i HNS.

"Kao vjernici ne birajte one stranke i pojedince koji zastupaju legalizaciju pobačaja, eutanazije i neprirodnih istospolnih bračnih zajednica" - poručili su hrvatski biskupi u pastirskom pismu upućenom javnosti povodom nadolazećih parlamentarnih izbora 23. studenog.

Prema istraživanju stajališta stranaka o pobačaju, eutanaziji i homoseksualnim brakovima, SDP je jedina stranka sa stajalištima dijametralno suprotnima mišljenju hrvatskih biskupa, pa samim time i njihovoj preporuci.

Rezultate istraživanja Jutarnjeg lista prenosimo u tablici, iz koje je vidljivo da je po stavovima SDP-u, uzevši u obzir kriterije Crkve, blizak još samo HNS.

Na pitanje o legalizaciji pobačaja HSS nije imao konkretan stav, osim ako takav sami uspijete izvući iz izjave "država treba stvoriti okolnosti za rješavanje osjetljivih pitanja".


Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Frigoservis Šime - klima uređaji
Cafe bar Soggiorno
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Porsche Istra