Početna
Četvrtak, 4.Ožujka 2021 (14:41:47) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Kako postati najbolja verzija sebe?
AutoWill Opel Crossland

Jubilarna »Parenzana« u jakoj konkurenciji

Sport, 29.09.2006.
(Izvor:Glas Istre)Link
PELOTON ISTARSKIM MAKADAMOM – detalj s prošlogodišnjeg Istra MTB tartufi toura – Parenzana
PELOTON ISTARSKIM MAKADAMOM – detalj s prošlogodišnjeg Istra MTB tartufi toura – Parenzana

POREČ - »Istra MTB tartufi tour - Parenzana« naziv je međunarodne brdsko-biciklističke manifestacije, nagradnog fonda 8,5 tisuća eura, čije će se jubilarno, deseto izdanje održati od danas do nedjelje. Očekuje se nastup oko 400 natjecatelja i još 200 »cikloturista« iz petnaestak europskih zemalja. Manifestacija se sastoji od dvije zasebne utrke, dvoetapnog »Istra MTB tartufi toura« koji se vozi danas i sutra, te maratona »Parenzana« koji je na programu u nedjelju. Prva etapa »Istra MTB tartufi toura«, dužine 37 kilometara, kreće danas u 16 sati iz Funtane, a staza prolazi kroz Jasenovicu, Kontiju i Vrsar do cilja ponovno u Funtani gdje se prvi biciklisti očekuju prije 17.30 sati. Druga etapa dužine 38,5 kilometara kreće sutra u 11 sati s Antenala, a staza prolazi kroz Baredine i Mekiše do cilja u Taru gdje se prvi biciklisti očekuju oko 13.20 sati.

Središte događanja maraton »Parenzana«, koji se vozi u nedjelju s početkom u 10.30 sati, je u Istarskim Toplicama. Staza maratona za kategorije seniori (elite), mladi biciklisti (do 23 godine), žene, sport 1 i 2, te master 1 i 2 je duga 65 kilometara, a za kategorije juniori, master 3 i 4, te hobi-turist 43 kilometra. »Parenzana« se ove godine nalazi u kalendaru međunarodne biciklističke organizacije (UCI), te ima najvišu klasu 1.

Prema pristiglim prijavama i ove će godine manifestacija proteći u uzbudljivim nadmetanjima najboljih europskih biciklista. Najzvučnija imena su austrijski reprezentativci Christoph Soukup i Michael Weiss (prošlogodišnji apsolutni pobjednik manifestacije, trenutno 24. na svjetskoj rang-listi) koji su nastupili na Olimpijskim igrama prije dvije godine u Ateni, zatim Talijan Mauro Bettini (trenutno drugoplasirani u Svjetskom kupu), Švicarac Christof Bischof (23. na svjetskoj listi), te još nekoliko državnih prvaka u različitim kategorijama iz Austrije, Njemačke, Italije, Slovenije, Švicarske, Mađarske, Poljske, Češke.

»Parenzana« je ove godine prvi put uvrštena u međunarodni kup »Intern-Mountain-Series« koji osim nje objedinjuje još dvije najatraktivnije utrke u Austriji i Mađarskoj. Organizatori ove tradicionalne manifestacije su Turistička zajednica i Odjel za turizam Istarske županije, te Istarska razvojna turistička agencija.

K. K.Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
HAK Auto-klub Poreč
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6