Logo - www-parentium.com

Rukomet: Poreč - Agram Medveščak 27:30 (13:14)

23.04.2006. (Izvor:RK Poreč - Link )

Rukometaši su propustili prvu evropsku match loptu. Poraženi su u utakmici sa direktnim konkurentom za treće mjesto, koje vodi u Challenge Cup. Renomirani «Agram Medveščak» je u četvrtom međusobnom susretu slavio treći puta i time dokazao da je bolja momčad, a ono što je najvažnije zagrepčani su «ključnu» utakmicu odigrali puno hladnije glave, kažnjavali su i minimalnu grešku domaćina, te tako sebi uvelike otvorili ponovnu mogućnost da i u slijedećoj takmičarskoj sezoni igraju u kupu iz kojeg su ove godine ispali u polufinalu.

Bila je to jedna vrlo teška, napeta, prava prvenstvena utakmica, koja je obilovala i grubostima, čvrstim prekršajevima, sa puno tehničkih pogrešaka i izuzetno raspoloženim vratarima.

Domaćini su dobro otvorili susret, već u 3 minuti su poveli 2:0, a u devetoj na semaforu svijetli 3:5. Neučinkovitog Turkovića trener Ilić mijenja Elvisom Lakovićem; njegov prvi kontakt sa loptom dovodi ga u poziciju da iz odlične prilike savlada vratara Dragana Jerkovića, ali je on briljantno intervenirao. Da to neće biti isti «Laki» koji je donio pobjedu protiv «Pipa» vidjelo se, kada je nakon jedne uspješne krađe lopte jednostavno stao u protunapadu, a lopta ga pogađa u nogu.

Negativan «porečki predznak» se je dao naslutiti u 16 minuti, kada je Vladimir Ostarčević diskvalificiran zbog udaranja u glavu Irfana Kovača, te je tako «Agram» ostao sa 4 igrača u polju. Domaćini ne uspijevaju odmah realizirati napad, a period igre sa dva igrača manje u polju za igru gosti zaključuju rezultatom 2:2.

Zagrepčani su stalno u vodstvu, a u 22 minuti dalekometnim projektilom Tomislava Matoševića domaćini vode 11:10, da bi Damir Bičanić u 28 minuti iskoristio igrača više za svoju momčad i postavio konačni rezultat prvog poluvremena.

Domaćini sigurnije kreću u nastavak utakmice i rezultat biva brzo izjednačen, slijedi mini serija gostiju od 0:4, domaćini odgovaraju sa 3:0, pa je tako u 42 minuti 19:20, a domaćini ne uspijevaju realizirati napad za izjednačenje. U tom periodu igre bilježimo i grubi start domaćeg igrača Irfana Kovača nad Nikolom Raičem, pa je i za njega utakmica opravdano završila ranije.

Definitivni kraj za domaćina vjerojatno je 44 minuta, kada će zbog ozljede koljena igru napustiti Tomislav Špehar, pa je tako domaćin ostao bez svoje desne strane. To definitivno nije bila sretna večer za «Tomija», jer je od 12-e minute igrao sa povezom na bradi kojeg je zaradio «naletivši» na lakat Zvonimira Bilića. Poslije utakmice prevezen je u pulsku bolnicu na šivanje, a vrlo vjerojatno je takmičarska sezona za njega gotova.

Domaćine je u igri držao jedino Krešimir Maraković, koji naravno nije mogao sve sam. Tomislav Matošević je bio daleko od igre zbog koje je pozvan u reprezentaciju, Stevan Popov nije bio uobičajeno učinkovit u obrambenim zadacima, opisali smo loš učinak «desne» strane, kao i blijedi nastup Elvisa Lakovića. Važnost utakmice je očigledno učinio svoje, pa poraz ne čudi. Ipak, iz sivila ekipe iskočio je Sandro Uvodić koji je sa 18 obrana dovodio u očaj «Agramere», a domaćine držao u igri. Treba istaći i vrlo dobru igru zagrepčana, kako ne bi ispalo da su za poraz isključivo krivi domaćini. Danijel Grgić i Ljubo Vukić su bili neriješivi za obranu domaćina, vratari Goran Jerković, a kasnije i Mario Kelentrić su pokazali zašto su svojevremeno bili u reprezentaciji, trener Ivica Obrvan je uspio zaustaviti najjače oružje dosadašnje domaćinove igre, a to je brzi polazak sa centra, čime se do sada dolazilo do takozvanih lakih golova, pa je domaćin riješenja morao tražiti igrom na postavljenu zonu, za što se iz gore navedenog vidi da nije išlo.

Usprkos svim propustima, domaćini u 52 minuti pri rezultatu 24:24 imaju napad za vodstvo, koje nisu uspjeli realizirati, a za novo vodstvo nikad više neće bili u prilici.

U 54 minuti aktivno su učešće uzeli i gledatelji koji su ponovno došli u velikom broju, ali ipak nisu uspjeli značajnije pomoći.

POREČ – AGRAM MEDVEŠČAK 27:30 (13:14)

Suci: Damir Sarajlić iz Velike Gorice i Gordan Vukušić iz Zagreba

Gledatelja: 600

Tomislav Milinković, Stevan Popov 5, Saša Borotić 2, Tomislav Špehar 5, Vedran Mataija, Tomislav Matošević 4, Irfan Kovač 2, Dean Turković 2 (1), Vedran Šimunović, Aleksandar Beaković, Krešimir Maraković 6, Sandro Uvodić (17+1), Elvis Laković 1 i Goran Gorenac

Dragan Jerković (9), Renato Sulić 1, Damir Bičanić 2, Zvonimir Bilić 2, Nikola Raič 3, Mario Kelentrić (6), Ivan Knežević, Tomislav Bešlić, Matej Pašalić, Mario Obad 1, Ivan Ćupić 3, Ljubo Vukić 5, Vladimir Ostarčević 1 i Danijel Grgić 12

 

Aleksandar Benčić