Logo - www-parentium.com
Pogrebne usluge Silentium

Dva u jedan Radio Istre najbolja radijska emisija u Hrvatskoj

Fotografija s dodjele nagrada HURiN-a
24.11.2021. (08:53)

Emisija “2u1” Radio Istre osvojila je na ovogodišnjim Danima HURiN-a Zlatni mikrofon za najbolju radijsku emisiju u Hrvatskoj. Na svečanoj dodjeli godišnjih nagrada Hrvatske udruge radijskih nakladnika sinoć je u Svetom Martinu na Muri na Danima HURiN-a nagrađeno dvadesetak hrvatskih radijskih postaja.

Ove su godine dodijeljena dva srebrna mikrofona. Jedan je otišao na Radio Ogulin za emisiju “Sreća najveća” autorice Mihaele Milanović Poljak, a drugi na Radio Samobor za emisiju “Ključ uspjeha” urednika Edija Kirschenheutera. Brončanim mikrofonom nagrađena je emisija “Radio esspresso” studentskog radija UNIDU Sveučilišta u Dubrovniku.

Emisija “2u1” Radio Istre emitira se od ponedjeljka do petka od 9:30 do 10:30 i u emisiji se prvenstveno sa slušateljima ali i gostima komentiraju najaktualnije teme u društvu. Diskutira se, suprotstavljaju se ili usuglašavaju stavovi i mišljenja oko aktualnih tema, primjerice koronavirusa, cijepljenja, online nastave, problema poduzetnika, sigurnosti na cestama, zabrane rada nedjeljom, nabavci borbenih zrakoplova, novom valu poskupljenja. U emisiji gostuju kompetentni stručnjaci i argumentirano zastupaju svoju stranu, ali su uvijek najzanimljivija i najdragocjenija razmišljanja slušatelja. Emisija ima i svoja ležernija izdanja i teme, poput Marije Pomije koju utorkom utjelovljuje Mario Lipovšek Batiffiaca jer su slušateljima danas više nego ikad potrebni zabava i smijeh te lokalnog sporta petkom.

Emisiju “2u1” uređuju i vode Ines Gržinić Škrinjar, Melita Gržić Pincin, Borna Šmer, Marko Londero i Mario Lipovšek Batiffiaca.

“Ova je emisija dokaz koliko je kontakt uživo sa slušateljima važna forma radijskog programa i njegove žive veze sa zajednicom u kojoj stvara i djeluje, kako na terenu tako i u eteru. I u prvi plan stavlja timski rad naših djelatnika i cijelog kolektiva – jer samo zajedno možemo stvarati velike stvari” poručili su s Radio Istre koja je u ovoj jubilarnoj 30. godini postojanja osvojila i Zlatni studio Jutarnjeg lista za najbolju radijku postaju u Hrvatskoj.

Nagrade su dodijeljene i radijskim postajama koje slave jubilarne obljetnice postojanja. Trend Radio Karlovac slavi 15 godina rada a Radio Labin iz Labina 25. 30 godina postojanja slave Radio Istra i Radio Novska, 50 godina Radio Stubica a 55 godina sa svojim se slušateljima druže Radio Ludbreg, Radio Križevci, Radio Našice i Županijski Radio Virovitica. (dp)