Logo - www-parentium.com
Histris - najveći Istrijan na roštilju!

Hrvatska Davis Cup reprezentacija putuje u Torino

Nino Serdarušić
21.11.2021. (09:17)

Kraj teniske sezone rezerviran je za završnicu Davis Cupa od 25. studenog do 5. prosinca, a Hrvatska će svoj prvi meč protiv Australije u Torinu odigrati već u četvrtak, 25. studenog u 16 sati.

“Žao nam je što Borna Ćorić nije s nama, no veseli smo zbog odlaska u Torino. Želimo Borni brz oporavak i povratak na terene. I s ovim sastavom imamo veliku šansu obzirom na izvrsnu formu Marina Čilića te par broj jedan u svijetu. Vjerujemo da ćemo proći grupu te da dolazimo u četvrtfinale, izjavila je Nikolina Babić, predsjednica Hrvatskog teniskog saveza na konferenciji za medije ususret Davis Cupu.

Marin Čilić, Nino Serdarušić, Borna Gojo, Nikola Mektić i Mate Pavić snage su koje će nas predstavljati u Torinu. Hrvatska je u skupini D s Mađarskom i Australijom, a ako osvoji prvo mjesto, u četvrtfinalu će, također u Torinu, igrati protiv pobjednika skupine E (Italija, SAD, Kolumbija). 

U prvoj fazi natjecanje se održava u šest skupina, a nastavak igranja izborit će šest pobjednika skupina i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije. (dp)