Logo - www-parentium.com

Balota: Vicematuranti gimnazije otisnuli se put Zadra, vratili se puni dojmova

21.10.2021. (17:51)

Gimnazijalci trećih razreda Srednje škole Mate Balote Poreč nedavno su bili na jednodnevnom izletu u Zadar s kojeg su se vratili puni dojmova.

-Već u šest sati ujutro u subotu 9. listopada, kada je bio dogovoren polazak ispred osnovne škole i Velog Jože, vladala je ugodna i vedra atmosfera, iako nam jutarnja niska temperatura nije išla u prilog. Zahvaljujući našem odličnom vozaču Danijelu, lagana jutarnja vožnja sve nas je uspavala. Na putu prema destinaciji prvo zaustavljanje bilo je na odmorištu Vrata Jadrana gdje smo doručkovali i razbuđivali se. Putem prema Zadru, vodič Neven upoznao nas je sa zanimljivim podacima o Zadru i mjestima kroz koja smo prolazili, piše Laura Ritoša iz trećeg razreda opće gimnazije.

Vožnja do Zadra je potrajala šest sati, a vrijeme je uz dobru atmosferu i glazbu proletjelo. Iako je putem bilo i magle i kiše, u Zadru se na radost istarskih putnika pojavilo i sunce. Vodičkinja Lara provela ih je modernim atrakcijama ovog dalmatinskog bisera te predstavila zadraske orgulje i znameniti Pozdrav Suncu, gdje su upijali tople popodnevne zrake.

-Na Forumu smo okinuli par zajedničkih fotografija i nastavili veselo putovanje obilaskom povijesnih lokaliteta, crkve sv. Donata i crkve sv. Stošije. Iz perivoja kraljice Jelene Madijevke uživali smo u pogledu na Kopnena vrata i zadarske zidine. Ručali smo u studentskoj menzi Filozofskog fakulteta gdje smo nakratko iskusili studentski život. Nakon ručka, zajedničko putovanje završili smo posjetom Muzeju Iluzija gdje smo se svi zajedno opustili i dobro nasmijali. Slobodno vrijeme proveli smo istražujući Zadar i šećući glasovitom ulicom Kalelargom. S obzirom na još uvijek aktualnu Covid-19 situaciju, kao i svi školarci, bili smo zakinuti za čari zajedničkih srednjoškolskih putovanja, a koje smo na ovom izletu napokon uspjeli osjetiti. Sve to ne bi bilo moguće bez naših razrednica, Andree Deković i Marlene Vitasović Orbanić, zahvaljujući kojima smo ostvarili ovaj izlet za pamćenje, javlja Laura Ritoša.