Logo - www-parentium.com
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore

Bankarela od libri u SŠ Mate Balote: Čitanje nije samo lektira

18.10.2021. (10:34)

Povodom Mjeseca hrvatske knjige od 15. listopada do 15. studenog, u petak je u holu srednje škole Mate Balote održana prva „Bankarela od libri“ - otvorena tržnica na kojoj su učenici i profesori mogli donijeti, zamijeniti ili jednostavno uzeti knjige sa štanda.

Kako bi pokazala raznovrsnost naslova te da čitanje nije samo lektira, događaj je organizirala knjižničarka Mihaela Peruško

Izložene knjige bile su mahom iz donacije kolega, učenika i izdavača koje su se tijekom godina nakupile u fundusu knjižnice.

Bankarela je pobudila velik interes - iz škole ističu kako je cijeli dan bilo živo i veselo - te da se interes kod učenika mijenjao od početne indiferentnosti za knjige do postupno sve većeg zanimanja za ponuđene naslove.

– Učenici su se na Bankarelu vraćali uz nevjericu, jer su knjigu mogli slobodno i besplatno uzeti, a ne treba je ni vratiti. Valja spomenuti i redovno pitanje tijekom dana, a to je kad će nova Bankarela te prijedloge da se produlji njeno održavanje, ističu iz škole.

U doba kad se općenito sve manje čita, a interes za knjigom i tiskanom riječi gubi utrku s drugim medijima, u petak se u Baloti slavila knjiga, poručuju. (mb)