Logo - www-parentium.com
Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

HRT snima dokumentarac o glasovitim vodnjanskim relikvijama

16.10.2021. (09:10)

Sakralno blago Vodnjana tema je dokumentarnog filma kojeg ovih dana snima ekipa HRT-a. Njene su kamere pratile misu u Župnoj crkvi svetoga Blaža u Vodnjanu, koju je vodio  župnik Marijan Jelenić.

-„Ovim snimanjem želimo dati neki novi zalet, neki novi početak Vodnjanu, koji je nakon Drugog svjetskog rata nažalost bio raseljen. Željeli bi da se ovo mjesto pomladi, uhvati svoje korijene za lijepu i sretnu budućnost“, rekao je don Marijan, kako velečasnog zovu vjernici.

Radni naziv filma je “Relikvije Vodnjana – Sursum Corda”, snimanje je počelo ovog tjedna, a nastavit će se i na proljeće, dok je predviđeno emitiranje na HTV1 najranije na Uskrs 2022. godine.

„Široj javnosti predstavit ćemo što je do sada izloženo u župnoj crkvi sv. Blaža u Vodnjanu, s posebnim naglaskom na neraspadnuta tijela Svetaca uz visoko pridržavanje vjerskog, religijskog i znanstvenog aspekta“, rekla je nagrađivana autorica, scenaristica i urednica dokumentarnog filma Vesna Jurić Rukavina.

„Ovakav film ozbiljan je korak na putu da sakralnom blagu Vodnjanštine osiguramo zasluženu pozornost u svijetu i u Hrvatskoj te je jak vjetar u leđa našim zajedničkim nastojanjima da u Vodnjanu razvijemo vjerski turizam“, rekao je tom prigodom gradonačelnik Edi Pastrovicchio. (dp)