Logo - www-parentium.com
HAK Auto-klub Poreč

Ovog tjedna u POUP-u: Predstava zagrebačkog Teatra Moruzgva i poziv na predlaganje kandidata za nagradu sv. Maura

11.10.2021. (14:01)

Kazalište: Vla Vla Vlajland cabaret

U srijedu će se u 18 i 20 sati u porečkom kazalištu odigrati predstava "Vla Vla Vlajland cabaret" Teatra Moruzgva. Autor i redatelj je Ivan Leo Lemo, dok ulogu igra Ecija Ojdanić.

U Vla Vla Vlajland cabaretu jedna arhe/stereo tipična Vlajna hajdučki se hrva protiv nekoliko predrasuda uzidanih u nju pogrešnim odgojem, patrijarhalnom (ne)kulturom, nacionalističkom pristupu povijesti i sličnim nastrano nasilnim tradicionalnim i novokomponiranim naivnostima.

Zbog ograničenog broja posjetitelja, 100 ulaznica je moguće isključivo kupiti na internetskom rezervacijskom sustavu (www.rezervacije-poup.hr) ili na blagajni Učilišta.

Otvoren poziv za predlaganje kandidata za dodjelu Nagrade sv. Maura

Na oglasnoj ploči Grada Poreča i web-stranici Pučkog otvorenog učilišta Poreč u petak je objavljen Poziv za predlaganje kandidata za dodjelu Nagrade sv. Maura osobama koje su u kulturi i drugim sferama djelovanja Učilišta, na području grada Poreča svojim radom dale doprinos za građane ili rezultati njihovog rada čine trajne kulturne vrijednosti.

Prijedlozi s obrazloženjem mogu se dostaviti do 5. studenoga na adresu Učilišta.

Odluku o dodjeli Nagrade donosi posebno povjerenstvo koje je imenovalo Upravno vijeće Pučkog otvorenog učilišta Poreč. Nagrada se uručuje na svečanoj priredbi povodom blagdana Sv. Maura, a uručuje ju gradonačelnik Poreča.

Kino

U porečkom će se kinu u četvrtak, petak i subotu u 18 prikazivati akcijski SF film Venom 2, dok će se u 20 sati prikazivati posljednji u nizu filmova o Jamesu Bondu "Za smrt nema vremena".

Izložba: A-8020 Graz / Četrnaest umjetnika ovoga grada

U galeriji Zuccato otvorena je izložba "A-8020 Graz / Četrnaest umjetnika ovoga grada" kojim će se predstaviti Kulturna udruga Štajerske svojim fotografijima.

Izložba je otvorena do 12. listopada svakog dana od 10 do 12 sati te od 16 do 20 sati.

Kulturna udruga Štajerske organizirala je 1996. godine izložbu četrnaest umjetničkih viđenja iz Graza kako bi predstavila suvremeni presjek lokalnog kreativnog stvaralaštva. Naslov izložbe u popratnom katalogu glasio je: A-8010 Graz. 14 umjetnika ovoga grada.

Sada, dvadeset i pet godina kasnije, ponovno daju opći pregleda trenutnog umjetničkog stvaralaštva kako bi se stekao uvid u razvoj umjetničke scene u prošlih četvrt stoljeća.

A-8020 Graz / Četrnaest umjetnika ovoga grada, pokazuje radove iz područja slikarstva, fotografije, videa i instalacija. Izložba je zamišljena kao putujuća, kako bi Graz svoje umjetnike prvenstveno međunarodno pozicionirao. Predstavljanje ove izložbe u Hrvatskoj organizirano je u suradnji sa Austrijskim kulturnim forumom u Zagrebu.

Radionice: Mala škola crtanja

U studenom će se u Pučkom otvorenom učilištu Poreč održati radionice crtanja za mlade i odrasle koje će voditi Valter Černeka.

Program male škole crtanja polazi od konstrukcije crteža, proporcija i odnosa, sklada i ravnoteže, ovladat će kompoziciju i percepciju, potez, liniju, fleku, škaraboč, volumen: svjetlo i sjenu, strukturu i formu i narativni sadržaj.

Radionice za mlade i odrasle održavat će se u razdoblju od 2. do 22.studenog u večernjim satima tijekom radnoga tjedna, a zainteresirani se mogu prijaviti na linku do 29. listopada.

Grupe za srednje škole održavat će se od 17 do 19 sati utorkom i četvrtkom, a za odrasle od 19.30 do 21.30 sati.

Broj polaznika ograničen, a cijena po polazniku iznosi 650 kuna.