Logo - www-parentium.com
Histris - najveći Istrijan na roštilju!

Danas kreće obnova stare škole; Funtanjani se fotografirali za uspomenu

Foto: Tomislav Kovačić
11.10.2021. (10:39)

Jučer su se Funtanjanke i Funtanjani okupili kako bi se fotografirali pred starom školom, kroz koju su prošle brojne generacije Funtanjana i čija obnova danas počinje. 

– Stara i trošna izvana, ali unutar zidova prepuna sjećanja. Dok smo čekali fotografa, svatko tko je u nju kročio kroz godine, prisjetio se svojih sretnih dana provedenih u njezinim prostorima i hodnicima, poručili su iz Udruge za djecu i mlade “Na izvorima prijateljstva”.

Podsjetimo, obnova škole je najznačajniji ovogodišnji projekt za Općinu financiran iz općinskog proračuna i vrijednom, u ovom dijelu, približno 2,9 milijuna kuna (bez PDV-a).

U prvoj fazi bit će uređen prvi kat s radnim prostorima za općinsku upravu i komunalno poduzeće Puntica. Prizemlje će zasad biti ostvareno do takozvane „roh bau“ razine i kompletirano u idućim fazama, kao i potkrovlje koje u ovom trenutku ne diramo, izjavio je načelnik Grgeta Parentiumu.

Projekt rekonstrukcije stare škole u nastavku uključuje uređenje dvorane za sportske aktivnosti i rekreaciju te druge prostorije za potrebe mladih i svih drugih mještana općine Funtana, te lokalnih udruga.

– Kad škola dobije novo ruho, svi zajedno ćemo opet stvarati nove i sretne doživljaje za neke buduće generacije. Hvala staroj dami na doživljajima urezanim u sjećanje, oprostili su se iz udruge na svojim Facebook stranicama. (ls)