Logo - www-parentium.com
Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Istra300: Na stazama najbolji Austrijanci, Njemci i Švicarci; sudjelovalo 800 natjecatelja

Austrijanac Hans-Jörg Leopold pobjednik je u muškoj konkurenciji na stazi od 300 kilometara
11.10.2021. (08:45)

Austrijanac Hans-Jörg Leopold pobjednik je u muškoj konkurenciji na stazi od 300 kilometara, dok je Astrid Schartmüller iz Njemačke pobjednica u ženskoj konkurenciji prvog rekreativnog biciklističkog događaja u Hrvatskoj naziva Istria300.

U subotu je više od 800 biciklista iz različitih dijelova svijeta vozilo stazama dužine 300, 235 ili 155 kilometara na cestama Istre pod sloganom Ride your limits!. Krenuli su iz Poreča, gdje je bio i cilj natjecanja, a tijekom vožnje su sami mogli odlučiti koju će dužinu staze voziti, što je još jedna odlika ovog događaja koja ga čini jedinstvenim

Stazu dužine 235 kilometara najbrže su odvozili Austrijanac Gerald Grundner i Švicarka Rahel Aschwanden. Pobjednici na najkraćoj stazi od 155 kilometara bili su Austrijanci Marco Marina te Lisa Perterer.

Na natjecanju su sudjelovali i poznati hrvatski biciklisti Matija Kvasina, Fran Miholjević i Viktor Potočki, a u popratnim aktivnostima sudjelovali su i ambasadori projekta Nicola Thost i Robert Kranjec.

– Jako smo sretni što smo u zahtjevnim uvjetima organizirali dosad najveće rekreativni biciklistički događaj u Hrvatskoj te jedno od najvećih takvih natjecanja u Europi. Sudjelovanje 800 rekreativaca pokazuje koliki potencijal Istra i Hrvatska imaju za razvoj cikloturizma. Posebno smo zahvalni našim sugrađanima u Istri i okolici koji su bili gostoljubivi te imali razumijevanja za posebnu prometnu regulaciju na dan natjecanja, izjavio je Vladimir Miholjević, organizator natjecanja Istria300.

Osim natjecanja za bicikliste amatere, organiziran je i Istria300 Expo koji je okupio brojne predstavnike poznatih biciklističkih brendova i cestovnog biciklizma. Glavni partneri događaja su Valamar Riviera, Heineken 0.0, Turistička zajednica Grada Poreča Turistička zajednica Istarske županije i Hrvatska turistička zajednica. (ls)