Logo - www-parentium.com
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina

Europsko prvenstvo u brdskom automobilizmu ovog vikenda u Buzetu: Pristiglo 268 prijava

14.09.2021. (12:34)

Buzet će za vikend biti domaćin Europskom prvenstvu u brdskom automobilizmu „40. INA Buzetski dani“ na kojem je ove godine prijavljeno 268 vozača i vozačica.

Na listi prijava našlo se 218 imena u službenoj konkurenciji te još 50 vozača koji će nastupati u promotivnim vožnjama.

Natjecatelji dolaze iz 13 europskih zemalja: Hrvatske, Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Švicarske, Srbije, Poljske, Češke, Slovenije, Slovačke, Francuske, Italije, Mađarske. Veseli dolazak 20 modernih i 8 povijesnih formula i protutipova,

– Dolazak u grad oktana najavila su poznata imena europskog automobilizma. U PH prijavljeni su trenutno Domagoj Pereković, Dejan Dimitrijević, Matija Jurišić. Od ukupno trenutno 10 najboljih, dolazak u kategoriji 1 potvrdilo je devet vozača, kao i svi natjecatelji kategorije 2 (formule). Što se pak PE tiče, prijavila su se petorica u kategoriji 1 i kategoriji 2, izjavio je na sinoć održanoj konferenciji na Mostu u Buzetu Branko Bašić, direktor utrke.

U petak su na rasporedu prijem, verifikacija i tehnički pregled vozila. U subotu će se održati dva treninga. Prvi je na rasporedu u 9,30, drugi u 13,30 sati.

Finale Buzetskih dana očekuje se u nedjelju kada su i predviđene dvije vožnje: prva u 9, a druga u 13,30 sati. Svečano otvaranje održat će se u 13,15 sati.

Utrka se vozi po već uhodanoj putanji: od Mosta do Svih Svetih i Peničića. Staza je dužine 5,001 metar i zadnjih godina zbog sigurnosne ograde postavljene gotovo duž cijele natjecateljske dionice simboličnog je naziva „bob staza“. Buzetski dani su 12., ujedno i zadnja stanica u kalendaru Prvenstva Europe. Utrka se još boduje za: Prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo Slovenije i Centralnu europsku zonu za povijesna vozila.

Kako bi se moglo pristupiti utrci potrebno je imati COVID putovnicu ili negativan rezultat brzog antigenskog testa. Brzi antigenski test moguće je napraviti u danima održavanja utrke na Croduxu u Buzetu.

OBAVIJEST O ZATVARANJU PROMETNICA I PARKIRALIŠTA

Zbog održavanje Međunarodne brdske auto utrke 40. INA Buzetski dani županijska cesta na dionici Most – Prodani te lokalna cesta na dionici Svi Sveti – Sveti Donat bit će zatvorena za sav javni promet u subotu 18. rujna te nedjelju 19. rujna 2021. godine od 7,30 do 18,00 sati. Parkirališta Mašimova škuja, kod Cimosa i Istarskog vodovoda bit će u funkciji parka natjecatelja od četvrtka od 15,00 sati. To znači da se sve do nedjelje do 22,00 sata na navedenim parkiralištima neće moći parkirati.