Logo - www-parentium.com
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina

Proračun 2022: Gradonačelnik Peršurić u obilasku MO Fuškulin, Varvari i Žbandaj

MO Fuškulin
14.09.2021. (12:16)

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, zamjenik Elio Štifanić i gradski pročelnici Marino Poropat i Damir Hrvatin se do kraja rujna planiraju susresti s članovima vijeća svih deset porečkih mjesnih odbora, a prvi su na redu bili Mjesni odbori Žbandaj, Varvari i Fuškulin.

Praksa je to koja je uvedena prije četiri godine, a u sklopu koje se gradski vrh susreće se s vijećima svih 10 mjesnih odbora, kako bi se u prijedlog novog proračuna uključili projekti svakog mjesnog odbora.

Prioriteti za 2022. u mjesnim odborima su pojačano komunalno opremanje, asfaltiranja, javna rasvjeta, dječja igrališta, prijava izgradnje društvenog doma u Kadumima i vrtića u Varvarima na EU fondove, kao i daljnje širenje kanalizacijske mreže.

Prikupljeni prijedlozi uvrstit će se u prijedlog za gradski proračun, za koji će biti provedeno i javno savjetovanje na gradskim web stranicama, putem kojeg svoje prijedloge mogu slati svi zainteresirani građani Poreča.

Nakon javnog savjetovanja, obavljaju se i dva čitanja proračuna na sjednicama gradskog vijeća, na kojem gradski vijećnici mogli predati svoje amandmane, prije izglasavanja proračuna. (Grad Poreč)

MO Varvari
MO Varvari
MO Žbandaj
MO Žbandaj