Logo - www-parentium.com
Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Poreč: Od petka nova akcija zaprašivanja komaraca na području svih mjesnih odbora

Foto: Pixabay
20.07.2021. (14:27)

U petak kreće nova akcija zaprašivanja komaraca na području svih mjesnih odbora i pripadajućih naselja Baderna, Žbandaj, Varvari, Nova Vas, Fuškulin i Červar Porat. Zaprašivanje će trajati do subote a odvijat će se u kasnim večernjim satima, odnosno u ranim jutarnjim satima.

Dana 25., 26. i 27. srpnja u kasnim večernjim satima i u ranim jutarnjim satima, tretman će se provesti na području mjesnih odbora u sastavu grada Poreča (područje samoga grada i gradskih te prigradskih stancija).

U slučaju lošeg vremena, tretman će se produžiti za odgovarajući broj dana do konačnog kompletiranja tretmana.

Iz Grada Poreča poručuju da insekticidna sredstva koje se koriste nisu opasna po zdravlje ljudi, a u samom okolišu ne zaostaju jer su biorazgradiva.

Svi tretmani provodit će se u kasnim večernjim i ranim jutarnjim satima te iz Grada upozoravaju građane s respiratornim smetnjama da u navedeno vrijeme ostanu u zatvorenim prostorima. Također, mole se svi pčelari te Udruga pčelara Nektar, da spreme pčele u košnice za vrijeme tretiranja komaraca.

Ujedno, građani bi trebali iz svog stambenog prostora, okućnice ili vrta te na drugim lokacijama koje koriste (poljoprivredne površine i sl.), isprazne zaostalu vodu u kantama, bačvama, raznim posudama za cvijeće i sl.

Mjere će provoditi Obrt “Eko servis Matić“, Lovrin 80/, 52000 Pazin i “Sanitacija Osijek“ d.d. Jarak 3, 31 208 Petrijevci, s kojima Grad Poreč ima sklopljen važeći Ugovor o Provođenju mjera obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije na području Grada Poreča u 2021. godini. (ls)