Logo - www-parentium.com
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore

Amaterske slikarice sutra izlažu svoje radove u Funtani

Foto: Općina Funtana
16.07.2021. (11:43)

Slikarska izložba amaterske likovne radionice iz Funtane otvorit će se sutra u 19 sati u crkvi sv. Marije od Milosti, na području Perila.

Članice su pod vodstvom Jagode Jovović naučile slikati akrilnim bojama te vlastiti slikarski izraz i inspiracije prenijele na platno. Posjetitelji će, tako, imati prigodu vidjeti ostvarenja Jasminke Pršurić, Fedore Zorić – Franke, Dunje Doder, Anite Peršurić, Anđelke Prekalj te Aliče Pištan, Sonje Radin i Marije Đaković Sekulić.

Autorice pozivaju da im se na pridruže svi prijatelji, sugrađani, ljubitelji umjetnosti i kreativnosti, uz poštivanje protuepidemioloških mjera.

Radionica je nastala na temeljima tečaja organiziranog prije godinu i pol u Pučkom otvorenom učilištu Poreč.

Najmotiviranije polaznice iz Funtane i Poreča nastavile su raditi s istom voditeljicom i to svake srijede od 16 do 18 ili 19 sati u funtanjanskoj staroj školi. Neke su od njih redovito dolazile i ovdje slikale, strogo poštujući propisanu fizičku distancu i noseći zaštitne maske. Druge su se odlučile za rad od kuće i povremeno priključivale. Na koncu je kompletiran i izabran reprezentativan postav izložbe. (kf)