Logo - www-parentium.com
Fast Food Poreč - Riva

Sljedećeg četvrtka otvorenje samostalne izložbe slika „Cvjećarica” Dee Curić

10.06.2021. (20:26)

Mala galerija Pučkog otvorenog učilišta Poreč bit će od 17. lipnja do 3. srpnja domaćin izložbe „Cvjećarica” slikarice Dee Curić rođene 1986. godine u Poreču.

Radno vrijeme galerije je svakim danom od 10 do 12. i od 18 do 22 sata, osim nedjeljom i blagdanima. Ulaz je slobodan

Autorica 2005. odlazi u Milano u Italiji, gdje studira vizualne umjetnosti i specijalizira se u grafičkom dizajnu u smjeru izdavaštva, a potom radi i u struci. Milano joj daje izvrsne poslovne prilike i životna iskustva u svijetu mode uz velike talijanske dizajnere. Godine 2015. osniva svoj nezavisni časopis o modi, umjetnosti i dizajnu te postaje umjetničkom voditeljicom.

Bavi se i digitalnim marketingom te se upoznaje s vizualizacijom podataka.

2020. godine vraća se u svoj rodni grad, odakle i dalje surađuje s Italijom, nastavlja raditi na svom časopisu i otvara agenciju za digitalni marketing s pogledom na more.

Izložba Cvjećarica nastaje iz potrebe autorice da, nakon petnaest godina života u brzom gradu, primijeti i cijeni trenutke, osvijesti ljepotu i uživa u njoj sve do njenog završetka. Poput cvijeta koji se rastvara. Netko crta cvijeće jer je ono lijepo, a autorica ga, u tehnici akrila na platnu i na laticama cvijeća, crta kako bi pomoću njega osvijestila i bolje pojmila ljepote vlastite svakodnevice. Ona to čini pomoću vizualizacije podataka u kojoj svaki oblik i boja pričaju priču, s njima stvara slike cvijeća i tako postaje Cvjećarica svog života. (dp)