Logo - www-parentium.com
Porsche Istra

Miletić: Preuzimam odgovornost za rezultate izbora; više se neću kandidirati za predsjednika IDS-a

Predsjednik IDS-a Boris Miletić
09.06.2021. (09:14)

Na jučer održanoj tematskoj sjednici Predsjedništva IDS-a o lokalnim izborima, članice i članovi predsjedništva IDS-a raspravljali su o rezultatima završenih lokalnih izbora.

– Rezultati izbora ispod su očekivanja i mogućnosti IDS-a, no IDS je i dalje najjača stranka u Istri, dvostruko jača od drugih opcija. IDS je u svojoj dugogodišnjoj povijesti više puta pokazao da zna slušati, mijenjati se i rasti. To će napraviti i ovoga puta, izjavio je predsjednik IDS-a Boris Miletić.

Miletić je istaknuo da time završava njegov drugi mandat na čelu IDS-a i da se više neće kandidirati za predsjednika stranke.

- Kao svaki odgovoran lider, preuzimam odgovornost za rezultate izbora. Nismo ostvarili rezultat kakav smo očekivali. IDS ima odgovornost i obavezu koja je veća od političke, a to je odgovornost prema Istri. Moja odluka u tom kontekstu je jedina ispravna. Kao župan bit ću potpuno posvećen razvoju Istre, jačanju našeg regionalnog statusa i provođenju novih politika!, rekao je Miletić

Članovi predsjedništva dali su punu podršku predsjedniku IDS-a da mandat odradi do kraja. Isto tako, predsjedništvo će u sljedećih nekoliko mjeseci definirati pravce daljnjeg razvoja stranke.

U svim podružnicama IDS-a održat će se skupština, koja po Statutu IDS-a slijedi nakon svakih lokalnih izbora. Svi svi članovi moći će se izjasniti o povjerenju predsjedništvu podružnice.

Temeljem stranačkog Statuta, provest će se i redovni unutarstranački izbori za mandatno razdoblje 2021. – 2025., čiji je rok za 15. rujna. (ls)

.