Logo - www-parentium.com
Frigoservis Šime - klima uređaji

Harmonikaši Umjetničke škole Poreč nagrađeni na dva međunarodna natjecanja

Foto: David Pršurić je osvojio 1. nagradu i pobjednik je svoje kategorije.
08.06.2021. (12:18)

Učenici harmonike Umjetničke škole Poreč David Pršurić, Lucia Janko, Steisi Ritoša, Erik Petrović osvojili su nagrade na dva online natjecanja: 2. Internacionalnom festivalu muzike „Skala“ Brčko Distrikt 2021. i 11. Internacionalnom festivalu harmonike Akordeon Art plus.

Na 2. internacionalnom festivalu muzike „Skala“ Brčko DISTRIKT 2021. (BIH) predstavilo se 4 učenika harmonike Umjetničke škole. David Pršurić je u klasi profesora Paola Peruška osvojio 1. nagradu i pobjednik je svoje kategorije. Lucia Janko je u klasi profesorice Ane Šterpin Zagoranski osvojila 1. nagradu sa i zauzela 2. mjesto u ukupnom poretku. Steisi Ritoša je u klasi profesorice Vilijane Šugar osvojila je 1. nagradu i zauzela 3. mjesto u ukupnom poretku.

Erik Petrović, učenik 3.razreda, također u klasi profesorice savjetnice Ane Šterpin Zagoranski, koji je osvojio 2. nagradu. Petrović se natjecao i na 11. internacionalnom festivalu harmonike Akordeon Art plus online natjecanju u organizaciji Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu (BIH) gdje je potvrdio svoju 2. nagradu

– Ovaj put se predstavio pomladak naše škole, a svojim su uvježbanim nastupom i rezultatom pokazali da nastavljaju porečku harmonikašku tradiciju te da žele kročiti putem već niza sjajnih porečkih harmonikaša, izjavila je ravnateljica škole Sanjica Sara Radetić . (ls)