Logo - www-parentium.com
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore

Učenici SŠ Mate Balote postigli sjajne rezultate na međuškolskom kvizu „Mreža čitanja“

19.05.2021. (11:11)

Maturantica opće gimnazije Mate Balota i prošlogodišnja pobjednica Roberta Radman osvojila je izvanredno 3. mjesto. Nora Klobas 8. mjesto, Rebeka Demarki Milanović 15. mjesto, ekonomist trećeg B razreda Hari Kahrimanović 16. mjesto, maturantica Sara Vangelovski 20. mjesto i Sena Ahmetović 22. mjesto na međuškolskom kvizu „Mreža čitanja“.

Tema ovogodišnjeg ciklusa su „Knjižare i knjige“, a u prvom eliminacijskom krugu sudjelovalo je sveukupno 416 učenika iz cijele države. Balotu je predstavljao već iskusni osmerac: Filip Zakinja, Kim Vidović, Sena Ahmetović, Roberta Radman, Hari Kahrimanović, Nora Klobas, Rebeka Demarki Milanović i Sara Vangelovski. Regionalna razina kviza održana je ranije u ožujku, a prošlog petka, 14. svibnja, i nacionalna razina u kojoj je sudjelovalo stotinjak učenika.

Učenici se takmiče u jakoj konkurenciji svojih vršnjaka iz cijele Hrvatske, a kviz se sastoji od tri eliminacijska kruga. U svakom krugu zadatak je pročitati i temeljito proučiti zadanu knjigu, a u idućem se nadovezuje nova knjiga i nova pitanja, sve uz pregršt izazova znanja i neočekivanih obrata.

Ovo učeničko natjecanje u organizaciji Hrvatske mreže školskih knjižničara prijašnjih je godina bilo poznatije pod nazivom „Čitanjem do zvijezda“, a od ove školske godine održava se pod novim imenom ali istim pravilima.