Logo - www-parentium.com
Valfresco By Valamar

Susret gradonačelnika s obrtnicima Poreštine

Obrtnički dom u Poreču
07.04.2021. (17:01)

Na sinoć održanoj skupštini Udruženja obrtnika Poreč jednoglasno su usvojeni Izvješće o financijskom poslovanju Udruženja i izvješće o radu za 2020. godinu.

Obrtnici su iznijeli probleme s kojima se suočavaju u svakodnevnom poslovanju, dok je gradonačelnik Loris Peršurić pojasnio određene nejasnoće i dodao da će Grad kroz suradnju nastaviti u okviru svojih mogućnosti raditi na rješavanju poteškoća u poslovanju obrtnika.

Peršurić je istaknuo da su obrtnici i poduzetnici glavni pokretač razvoja našega grada, koji zapošljavaju veliki broj ljudi. - Baš zato mi je važno kroz razgovor s vama vidjeti gdje se, kako se i na koji način može maksimalno pomoći u poslovanju, daljnjem ulaganju i stvaranju novih radnih mjesta, posebno u ovako izazovnim vremenima, kazao je gradonačelnik.

Podsjetio je na aktivnosti koje Grad poduzima kako bi olakšao poslovanje obrtnicima i poduzetnicima, trenutno najviše u sklopu paketa mjera pomoći za gospodarstvo u krizi uzrokovanoj COVID pandemijom. Tu su, između ostalog i nedavno objavljeni javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za obveznike poreza na korištenje javnih površina, kao i javni poziv poduzetnicima za dodjelu potpora za razvoj poduzetništva u 2021. godini, koji se raspisuje svake godine. (Grad Poreč)