Logo - www-parentium.com
Cafe bar Soggiorno

USA Today uvrstio Hrvatsku među najpoželjnije destinacije za putovanja u 2021.

Screenshot: USA Today
12.01.2021. (10:52)

Jedan od najčitanijih američkih dnevnih listova USA Today objavio je listu 100 najpoželjnijih destinacija za putovanja u 2021. Hrvatska se našla na visokom, 11. mjestu, izvijestila je direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u SAD-u Ina Rodin.

Zaposlenici i suradnici lista USA Today i web portala za putovanja 10Best.com, izdvojili su najatraktivnija mjesta, pa se tako Hrvatska našla u društvu atraktivnih destinacija poput nacionalnog parka Grand Canyon u Arizoni, Madagaskara, Havaja, Pariza, Praga, Italije, Grčke i Australije, a ponovno je istaknuto kako je popularna serija „Igra prijestolja“ snimana upravo na hrvatskim lokacijama.

 U članku se navodi kako je 2020. godina otkazala mnoga putovanja, planove za obiteljska i prijateljska okupljanja, kao i prilike za istraživanje različitih zemalja i kultura, no kako se s pronalaskom cjepiva očekuje povratak putovanja u 2021. godini.

Hrvatska se spominje i na popularnom portalu TravelDailyNews na kojem je objavljen članak Below Deck Mediterranean: Most Instagrammable locations. Tu se navode najljepše lokacije diljem svijeta na kojima je snimana popularna američka reality serija Below Deck, a među njima se, uz Santorini, Capri, Cannes i Mallorcu, našao i Dubrovnik. (dp)