Logo - www-parentium.com
LIDL - prijavite se za sezonski posao

Županija: 5.8 milijuna kuna kroz pet javnih natječaja za financiranje projekata u 2021.

11.01.2021. (14:23)

Istarska županija raspisala je pet javnih natječaja vrijednosti 5.8 milijuna kuna za financijsku potporu javnih potreba u kulturi, poljoprivredi, šumarstvu, lovstvu, ribarstvu i vodnom gospodarstvu, razvoju gospodarstva, te području zdravstva i socijalne skrbi i projekata udruga nacionalnih manjina i drugih neprofitnih organizacija.

Dvjesto tisuća kuna namijenjeno je razvoju gospodarstva, za projekte i programe iz četiri prioritetna područja: razvoj sposobnosti i poticanje zapošljavanja i samozapošljavanja mladih, poticanje inovacija, gospodarski sajmovi i manifestacije te poticanje zapošljavanja osoba s invaliditetom. Najmanji i najviši iznosi po projektu ovise o prioritetnom području, a najveći pojedinačni iznos od 90 tisuća kuna moguće je ostvariti u području inovacija. Rok za podnošenje prijava je 3. veljače, a dodatne informacije o ovom i drugim natječajima kao i natječajna dokumentacija dostupne su na županijskim web stranicama.

Iz Županije ističu da je uz navedeno poduzetnicima na raspolaganju i kreditna linija za poduzetnike i obrtnike ukupnog potencijala od 385 milijuna kuna, pokrenuta u suradnji s istarskim gradovima i poslovnim bankama s ciljem oporavka gospodarstva, posebice poduzetnika pogođenih pandemijom koronavirusa. (sj)