Logo - www-parentium.com
Frigoservis Šime - klima uređaji

Ceste prema Istri i Rijeci zatvorene za kamione, kod Jastrebarskog se prevrnuo autobus

Foto: arhiva
11.01.2021. (09:15)

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri nema prohodnih cesta, upozoravaju iz Hrvatskog autokluba.

Snijeg i susnježica mjestimice padaju u Istri, Hrvatskom primorju te većem dijelu unutrašnjosti, a u priobalju puše bura, povremeno s olujnim udarima. U prekidu su pojedine trajektne i katamaranske linije. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski, a ponegdje ima i magle pa iz HAK pozivaju vozače na oprez.

Noćas oko 2:22 na A1 kod izlaza Jastrebarsko u smjeru Zagreba došlo je do slijetanja i prevrtanja autobusa APP Požega, javila je policija. U autobusu je bilo 13 putnika i dva vozača, a u nezgodi su ozlijeđeni vozači autobusa i šest putnika. Očevid na mjestu događaja je završen, a uzrok nesreće se utvrđuje. 

HAK upozorava vozače kako se na autocesti A1 zbog prevrtanja autobusa između čvorova Jastrebarsko i Donja Zdenčina u smjeru Zagreba vozi jednim trakom uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat.

Samo za osobna vozila otvoreni su autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje, autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja, državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, DC25 Gospić-Karlobag te Paški most. (ls)