Logo - www-parentium.com
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6

Poreču dodijeljena JUMP nagrada za ulaganja u sport i sportsku infrastrukturu

Nagradu JUMP je u ime Grada Poreča primio gradonačelnik Loris Peršurić
17.10.2020. (11:09)

Poreč, 17. listopada - Poreč je treću godinu zaredom domaćin sajma sporta i sportske opreme Sportfest, u sklopu kojeg su jučer dodijeljene JUMP nagrade u šest kategorija.

Organizatori sajma i konferencije prepoznali su napore i brigu Poreča za sport, što je nagrađeno dodjelom priznanja. Ideja JUMP nagrade je kroz više kategorija nagraditi uspješne sportske projekte, kao i gradove koji ulaganjem u sport i sportsku infrastrukturu ulažu i kvalitetu života.

Poreč ima ukupno šest javnih i dvije privatne sportske dvorane, 130 polivalentnih i dječjih igrališta, atletske staze, nogometni stadion, rukometne, košarkaške i teniske terene, razvijenu infrastrukturu za brojne sportaše i rekreativce uz samu obalu, teretane na otvorenom, teretanu prilagođenu osobama s invaliditetom, ali i općem zdravlju stanovništva.

Prema posljednjoj analizi portala gradonacelnik.hr, Poreč je s ukupno 1.400 kuna po stanovniku godišnje na vrhu ljestvice po izdvajanju za sport. Istovremeno se s 9,5 posto proračuna izdvojenog za sport, nalazi i među top deset gradova po ukupnom proračunskom izdvajanju za sport.

-S obzirom na broj stanovnika, Poreč ima registriran vrlo veliki broj sportaša, a tu je i mnogo rekreativaca koji su kulturu sporta i zdravog življenja razvijali usporedo s razvojem grada. Upravo zato, kako bismo održavali sve sportske objekte, te u granicama svojih mogućnosti podržavali i razvijali sportske klubove, izdvajamo toliki iznos na godišnjoj razini samo za sport. Entuzijazam mnogih uključenih i dobra suradnja s udrugama u sportu pomažu da se sport u Poreču razvija iz godine u godinu, rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić. (dp)